Η Κομισιόν προτείνει πλαφόν για το φυσικό αέριο – Το μπαλάκι τώρα στη Γερμανία

Η Κομισιόν προτείνει πλαφόν για το φυσικό αέριο – Το μπαλάκι τώρα στη Γερμανία

Πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου στα 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα συμβόλαια TTF του επόμενου μήνα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ωστόσο η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία ήταν εκείνη η οποία έφερνε μέχρι τώρα αντιρρήσεις για το θέμα του πλαφόν στο φυσικό αέριο, στην οποία τώρα η Κομισιόν πετά το μπαλάκι.

Συγκεκριμένα, το ανώτατο όριο θα ισχύει για ένα χρόνο από την 1η Ιανουαρίου 2023, δήλωσε η Επίτροπος Ενέργειας της Ε.Ε.

«Προτείνουμε να τεθεί ένα ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου TTF (Title Transfer Facility) για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις μας από ακραίες αυξήσεις τιμών», είπε.

«Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί προσεκτικά, ώστε να είναι αποτελεσματικός, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του εφοδιασμού μας, τη λειτουργία των αγορών ενέργειας της Ε.Ε. και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, σε δημοσίευμα των Reuters και Bloomberg, γινόταν λόγος για πρόταση περί επιβολής πλαφόν από 1ης/1/2023, με το τελικό ποσό να βρίσκεται υπό αίρεση. Σύμφωνα, μάλιστα, με Ευρωπαίο διπλωμάτη, το πλαφόν θα έπρεπε να κυμανθεί μεταξύ 150 και 180 ευρώ προκειμένου να μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή αρκετές φορές, διαφορετικά θα έχουμε ένα πλαφόν μόνο στα χαρτιά, το οποίο δεν θα χρησιμοποιείται ποτέ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter