Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Δηλώσεις εκπροσώπου Μοσκοβισί

Η Κομισιόν στηρίζει Γεωργίου και προαναγγέλλει «προσφυγή»

Μπορεί να μην προκαλεί καμία κατάπληξη αλλά δεν παύει να ξαφνιάζει. Ακόμα περισσότερο που δεν αναφέρθηκαν ποτέ στην ταυτόχρονη απασχόληση του Ανδρέα Γεωργίου με την ΕΛΣΤΑΤ και το ΔΝΤ...

Έτσι λοιπόν « σανίδα σωτηρίας» πρόσφερε (και) η Κομισιόν που προαναγγέλλει μέσω της εκπροσώπου του επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί «προσφυγή» ώστε να μην ισχύσει η πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου.

Τι δήλωσε η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβίσι:

Την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Γεωργίου, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως ανέφερε η Α. Μπράιτχαρτ, η υπόθεση του Α. Γεωργίου θα εξεταστεί από τα κράτη-μέλη στο πλαίσιο του Eurogroup. «Αυτό που έχει για εμάς -την Επιτροπή- σημασία είναι η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ να προστατεύεται με βάση το νόμο και παράλληλα οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί να προστατεύονται με βάση το νόμο. Γι' αυτό και παρακολουθούμε με ανησυχία αυτές τις εξελίξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η Α. Μπράιτχαρτ. 

Καταλήγοντας, η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί υπενθύμισε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου είναι ανοικτή για προσφυγή και ως εκ τούτου η υπόθεση δεν έχει κλείσει.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.