Η Κομισιόν θέλει να υπάρξει σύντομα συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης

Η Κομισιόν θέλει να υπάρξει σύντομα συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης

Η Ούρσουλα Φον Ντέρ Λάιεν έδωσε το σύνθημα προς τις χώρες της Ε.Ε για το Ταμείο Ανάκαμψης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει άπαντες να συντομεύουν ώστε οι διαπραγματεύσεις να δώσουν χώρο για την ολοκλήρωση του σχεδίου δίχως περαιτέρω καθυστερήσεις.

Κρίνοντας από τις δεκάδες εκτιμήσεις που έχουν βγει στη δημοσιότητα από Οργανισμούς όπως το ΔΝΤ, που προτάσσουν δυσοίωνες προοπτικές για το υπόλοιπο του 2020 όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία, η Κομισιόν δείχνει ότι βιάζεται, ούτως ώστε να πέσει ζεστό χρήμα -το συντομότερο δυνατόν- στα ευρωπαϊκά ταμεία.

Φυσικά, η όλη διαδικασία «σκοντάφτει» πάνω στην ατζέντα των «ισχυρών» παικτών της Ε.Ε, αλλά και στα δύο «ρεύματα» που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τον τρόπο απόδοσης των χρημάτων στις χώρες της Ένωσης, είτε μέσω δανείων (επιλογή που ουσιαστικά επαναφέρει την προοπτική των μνημονίων), είτε μέσω επιχορηγήσεων.

«Έχουμε όλοι ευθύνη για την ολοκλήρωση του σχεδίου χωρίς καθυστερήσεις. Πρέπει να δείξουμε σε όλους ότι η Ε.Ε είναι έτοιμη να δράσει προς όφελος όλων», σημείωσε η Φον Ντερ Λάιεν, αναδεικνύοντας τη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης ως προτεραιότητα.

Η επικεφαλής της Κομισιόν σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, με στόχο να υπάρξει γρήγορη και επιτυχής κατάληξης. Μάλιστα, έστειλε «προσκλητήριο« προς τον Σαρλ Μισέλ, τον Νταβίν Σασόλι και την Άνγκελα Μέρκελ να συναντηθούν στις 8 Ιουλίου και να συζητήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε διαπραγματευτικό επίπεδο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter