Η κόντρα συνεχίζεται: Ούτε το όνομα του Σταϊκούρα δεν ανέφερε ο Μηταράκης στη Βουλή

Η κόντρα συνεχίζεται: Ούτε το όνομα του Σταϊκούρα δεν ανέφερε ο Μηταράκης στη Βουλή

Παρά το γεγονός ότι στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται η πρόταση δυσπιστίας κατά του Χρήστου Σταϊκούρα από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Νότης Μηταράκης στα 11 λεπτά της ομιλίας του επέλεξε να μην αναφέρει καν το όνομα του υπουργού Οικονομικών.

Την ώρα που σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αναπαράγει το επιχείρημα ότι η πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Σταϊκούρα αποτελεί διέξοδο από τα αντιπολιτευτικά αδιέξοδα και την εσωστρέφεια που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νότης Μηταράκης δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξέσπασε με τον υπουργό Οικονομικών στο επίμαχο υπουργικό συμβούλιο με αφορμή τη διαφοροποίηση του τελευταίου από τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Αδιαφορώντας για την ανάγκη στήριξης του έτερου μέλους του υπουργικού συμβουλίου αλλά και της εν γένει οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρθηκε μόνο στην δική του ατζέντα. Δηλωτική των προθέσεων του να μην υπερασπιστεί τον Χρ. Σταϊκούρα ήταν και η φράση με την οποία έκλεισε την ομιλία του: «Η κυβέρνηση έχει μια συνολική πολιτική και αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού. Και για τους λόγους αυτούς καταψηφίζω την πρόταση δυσπιστίας».

«Προπαγάνδα από τον Spiegel»

Απαντώντας σε ερώτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη νέα αποκάλυψη ξένου Μέσου αναφορικά με τις επαναπροωθήσεις που γίνονται στο Αιγαίο από το Λιμενικό και τη Frontex, ο Ν. Μηταράκης χαρακτήρισε κάτι παραπάνω από προπαγάνδα και το δημοσίευμα του Spiegel.

«Η επιτυχημένη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης έχει δημιουργήσει μια τεράστια οικονομική καταστροφή στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών διακινητής» είπε ο υπουργός ακολουθώντας τα χνάρια της ακροδεξιάς ρητορικής.

Ισχυρίστηκε δε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία έχει βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωπη με «οργανωμένη προπαγάνδα» που έχει ως πηγή πληροφόρησης το τουρκικό Λιμενικό Σώμα. «Το συγκεκριμένο, όμως, υπερβαίνει και αυτό. Πλέον, ακόμα και η Frontex φέρεται να είναι μαζί μας στις επαναπροωθήσεις…» σχολίασε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, τον περασμένο Αύγουστο, είχε αποκαλέσει fake news αντίστοιχη αποκάλυψη των New York Times, προβαίνοντας -κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNN- σε δημοσιογραφικές νουθεσίες προς την αμερικανική εφημερίδα.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter