Η κόρη διαβόητου μαφιόζου ανοίγει εστιατόριο και το ονομάζει… «Κορλεόνε»

Η κόρη διαβόητου μαφιόζου ανοίγει εστιατόριο και το ονομάζει… «Κορλεόνε»

«Κλείσ’ το! Το να βγάζεις λεφτά βασιζόμενη σε έναν δολοφόνο, βασανιστή και διαβόητο εγκληματία, έναν άθλιο μαφιόζο που έτυχε να είναι ο πατέρας σου, είναι ανήθικο και πρέπει να απαγορεύεται».

«Κλείσ’ το! Το να βγάζεις λεφτά βασιζόμενη σε έναν δολοφόνο, βασανιστή και διαβόητο εγκληματία, έναν άθλιο μαφιόζο που έτυχε να είναι ο πατέρας σου, είναι ανήθικο και πρέπει να απαγορεύεται». Είναι ένα από τα οργισμένα μηνύματα που εισπράττει τις τελευταίες εβδομάδες στα κοινωνικά δίκτυα η Λουτσία Ρίινα, ζωγράφος και επιχειρηματίας, κόρη του διαβόητου Σαλβατόρε «Τοτό» Ρίινα (19302017), αρχηγού της Κόζα Νόστρα, που έστειλε στον άλλο κόσμο τουλάχιστον 26 ανθρώπους – επιβεβαιωμένο δικαστικά. Ανάμεσά τους κι ένα 13χρονο αγόρι που στραγγαλίστηκε και το πτώμα του εξαϋλώθηκε με χρήση χημικών οξέων.

Αφορμή για την κατακραυγή είναι τα εγκαίνια στο Παρίσι, τον περασμένο Δεκέμβριο, του εστιατορίου «Κορλεόνε», ιδιοκτησίας Λουτσία Ρίινα, με διαφημιστικό σλόγκαν «Ανακαλύψτε την αληθινή ιταλική και σισιλιάνικη κουζίνα σε ένα ευχάριστο και κομψό περιβάλλον».

«Αυτό που συνέβη είναι εντελώς απαράδεκτο» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» ο Νικολό Νικολόζι, δήμαρχος της πόλης Κορλεόνε στη Σικελία, από όπου κατάγεται η οικογένεια Ρίινα. Κορλεόνε είναι το επώνυμο που έδωσε ο ιταλι- κής καταγωγής Αμερικανός σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα στην κεντρική μαφιόζικη οικογένεια της κινηματογραφικής του τριλογίας «Ο νονός». «Δεν είναι σωστό μέλη μιας οικογένειας που σκότωσε την εικόνα της πόλης μας, μιας οικογένειας που δολοφόνησε δεκάδες Κορλεονέζους και Σικελούς, να χρησιμοποιούν το όνομα της πόλης για οικονομικά οφέλη» είπε ο Νικολόζι.

Η Ρίινα δεν απάντησε στις αιτιάσεις αυτές. Σε παλαιότερες συνεντεύξεις της είχε δηλώσει ότι λυπάται για τα θύματα της εγκληματικής δράσης του πατέρα της, αλλά «όλοι είμαστε παιδιά κάποιου και δεν πρέπει να μένουμε στο παρελθόν, πρέπει να προχωράμε μπροστά». Επίσης είχε πει ότι «οι γονείς μου κι εγώ είμαστε καθολικοί. Αγαπάω και τον πατέρα μου και τη μητέρα μου. Κανένα παιδί που αγαπάει τους γονείς του δεν αλλάζει το επώνυμό του».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter