Η κόρη του Τσε Γκεβάρα έρχεται στην Αθήνα και θα συνομιλήσει με φοιτητές στο Πάντειο

Η κόρη του Τσε Γκεβάρα έρχεται στην Αθήνα και θα συνομιλήσει με φοιτητές στο Πάντειο

Η Αδελαΐδα Γκεβάρα κόρη του θρυλικού Αργεντινού επαναστάτη Τσε Γκεβάρα θα βρεθεί στην Αθήνα και θα συζητήσει με φοιτητές των τμημάτων του Παντείου Πανεπιστημίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 11/10 ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο 108, στο γυάλινο κτήριο του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η παρουσία της Γκεβάρα στην Αθήνα γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από τη δολοφονία του Τσε από τον βολιβιανό στρατό και τη CIA στα βουνά των Άνδεων (9 Οκτωβρίου 1967). 

Μάλιστα, τη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου η Αδελαΐδα Γκεβάρα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του τρίτου ορόφου «Γεώργιος Αναστασόπουλος» στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στις 12:00 μ.μ. 

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρέσβης της Κούβας Aramis Fuente Hernández ενώ συντονίστρια θα είναι Λιάνα Κανέλλη.

Ακόμη, το Σάββατο 08/10/22 στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση στο New Star Art Cinema, όπου θα παραθέσει ομιλία η Αδελαΐδα Γκεβάρα για τον πατέρα της στις φετινές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης. Επίσης θα εκφωνηθούν ομιλίες από τον πρέσβη της Κούβας Aramis Fuente Hernández, τον Μπάμπης Ζαφειράτο, ποιητή, μεταφραστή που θα μιλήσει για τον ποιητή Che Guevara και θα απαγγείλει ποιήματά του και ποιήματα που γράφτηκαν γι’αυτόν. Ενώ παρέμβαση με θέμα «ΤΣΕ ο Γιατρός» θα κάνει ο καρδιολόγος και πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Ηλίας Σιώρας. 

Επίσης, χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι: Νίκος Καρανδρέας, Πρόεδρος Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης, Γιώργος Μαυρίκος, Επίτιμος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Δέσποινα Μάρκου, Πρόεδρος Ε.Ε.Δ.Δ.Α., Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης «Ο ΤΣΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ» Τέλος, θα μιλήσει ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της New Star και Διοργανωτής του Αφιερώματος Η Ζωή Τηγανούρια στο ακορντεόν και ο Νίκος Θεοδωράκης στην κιθάρα και τραγούδι, θα ερμηνεύσουν το Hasta La Victoria Siempre.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter