Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;

Με τις αποκαλύψεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την υπόθεση NOVARTIS, η ΝΔ πανηγυρίζει. Από την επόμενη μέρα σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ βγήκαν οι εμπλεκόμενοι που τα ονόματα τους φιγουράρουν στην λίστα του FBI και ανοίγουν σαμπάνιες. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας ξεκινήσουμε με τα βασικά αγγλικά και το τι σημαίνει η λέξη officials για τις ΗΠΑ.

A government official or functionary is an official who is involved in public administration or government, through either election, appointment, selection, or employment.

Και για να μην βρεθείτε «χαμένοι στη μετάφραση» όπως κάνουν αυτοί που τους συμφέρουν κάποια πράγματα σημαίνει, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος ή ένας λειτουργός που συμμετέχει στη δημόσια διοίκηση ή την κυβέρνηση, είτε μέσω εκλογών, διορισμού, επιλογής ή απασχόλησης.

Αλήθεια λοιπόν, ποιος είναι ο κυβερνητικός αξιωματούχος για την ΝΔ; Σίγουρα όχι κάποιος επαγγελματίας της γειτονιάς τους. Τι μας μένει λοιπόν; Κανένας σύμβουλος, γενικός γραμματέας, υπουργός και πρωθυπουργός. Γιατί λοιπόν χαόνονται αυτοί οι άνθρωποι. Όπως διάβασα το αγγλικό κείμενο είναι τίγκα στις λέξεις foreign officials (αλλοδαποί αξιωματούχοι), conspiracy (συνομωσία) και false records (ψεύτικα αρχεία).

Η συμφωνία λέει ότι η Novartis και η Novartis Hellas με γνωστούς και αγνώστους ενώθηκαν και συνωμότησαν με εργαζόμενους και πράκτορες, διέπραξαν διεφθαρμένες πράξεις, πληρωμές και υποσχέσεις πληρωμής σε αλλοδαπούς αξιωματούχους και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο με σκοπό: Να επηρεάσουν πράξεις και αποφάσεις του ως άνω αλλοδαπού αξιωματούχου υπό την επίσημη ιδιότητα του. Να εξασφαλίσουν οποιοδήποτε παράνομο πλεονέκτημα. Να παρακινήσουν τον ως άνω ξένο αξιωματούχο να χρησιμοποιήσει την επιρροή του εντός μιας ξένης κυβέρνησης, δηλαδή της Ελληνικής, και ως εκ τούτου να τροποποιήσουν και να επηρεάσουν ενέργειες και αποφάσεις της κυβέρνησης, των οργανισμών και οργάνων. Σε άλλο σημείο αναφέρεται σε υγειονομικούς που τους λέει ως αξιωματούχους υγείας.

Το δικαστήριο λοιπόν του New Jersey απεφάνθη ότι η Novartis Hellas επειδή ήταν πολύ καλά παιδιά πρέπει να πληρώσουν στην Αμερική για τις πράξεις που έκαναν στην Ελλάδα, μόνο 310 εκ. δολλάρια, όταν αντίστοιχα στο Βιετνάμ και στη Κορέα με πενταπλάσιο πληθυσμό, πρέπει να πληρώσουν μόνο 30 εκατομμύρια. Δηλαδή σε αυτή τη χώρα είμαστε και κερατάδες και δαρμένοι. Ας καταλάβει ο κόσμος τι ζημιά υπέστη κάθε χρόνο η Ελλάδα. Τα παράνομα κέρδη για χώρες με πληθυσμό πέντε φορές μεγαλύτερο της Ελλάδας ήταν 1,05 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, ενώ για την Ελλάδα ήταν 10,3 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Πάντα εμείς οι Έλληνες ήμασταν large και το δείχνουμε.

Πανηγυρίζουν λοιπόν οι Έλληνες αξιωματούχοι ότι δεν αναφέρονται τα ονόματα τους στα χαρτιά αυτά. Μα φυσικά δεν μπορούσαν να αναφερθούν διότι δεν είναι δουλειά της Αμερικανικής Δικαιοσύνης να εντοπίσει τις παρανομίες των Ελλήνων, αυτό είναι δουλειά της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Αυτοί εντοπίζουν τις παρανομίες που έκανε η Novartis σε τρίτες χώρες και προκάλεσαν ζημιές, λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού, στις αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες. Οι ευθύνες δεν έφθασαν να προσωποποιηθούν αφού η Novartis προτίμησε να παραδεχθεί τις κατηγορίες και να έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Αμερικανική Δικαιοσύνη, αποφεύγοντας τα Δικαστήρια, όπου θα έμπαιναν σε λεπτομέρειες.

Η δικαιοσύνη βάσει των καταθέσεων έκανε την λίστα των «αξιωματούχων» και όχι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κύριοι της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Γιατί όσο είχατε μια Ράϊκου που έκανε τις χάρες σας γιατί έκανε και στον εαυτό της χάρη, λόγω του συζύγου της, που επισήμως βγήκε ότι χρέωσε το δημόσιο 1,7 εκατομμύρια με τις υπερσυνταγογραφήσεις στον αέρα, όλα έβαιναν καλώς.

Τώρα έχετε μία Τουλουπάκη που ο Γεωργιάδης είπε ότι πρέπει να μπει φυλακή. Αλήθεια, κύριε Μητσοτάκη ο κύριος Γεωργιάδης είναι απλός πολίτης ή Έλληνας αξιωματούχος;

Γιατί αφού είπε ότι μίλησε ως απλός πολίτης, τι τον έχετε εκεί πέρα και δεν τον κάνετε απλό πολίτη για να λέει ότι θέλει; Εάν πάλι είναι αξιωματούχος πως παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης απειλώντας την εισαγγελέα της Διαφθοράς;

Εν κατακλείδι, κύριοι της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, εσείς με τα Harvard, τα Cambridge και τις Οξφόρδες, διαβάστε σωστά το κείμενο, ξεσκονίστε λίγο τα αγγλικά σας γιατί κοστίσανε πολλά λεφτά οι σπουδές σας στα εξωτερικά και πείτε μας τελικά…η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Εις το επανιδείν.

Η Ελένη Αυλωνίτου είναι πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter