Η κρέπα ταιριάζει με σοκολάτα, όχι με …εφοριακό

Η κρέπα ταιριάζει με σοκολάτα, όχι με …εφοριακό

Πόσοι είπαν «καλά τους κάνανε» για τους ελεγκτές που φάγανε ξύλο, βρίστηκαν, ή …λούστηκαν με μείγμα κρέπαςΠόσοι από αυτούς που το είπαν είναι φοροφυγάδες και πόσοι πληρώνουν ή προσπαθούν να πληρώνουν τους αφόρητους φόρους;

Είναι αυτή η ελληνοπρεπής μαγκιά που ο «έξυπνος» την κάνει την γυριστή και κρύβει έσοδα και δεν πληρώνει και κομπάζει και λέει τα κόλπα στους κολλητούς κι έτσι πορευτήκαμε εδώ και πολλά χρόνια.

Είναι κι αυτά τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ που γεννούν μνήμες ιντελεκτουέλ ρεμούλας και η καημένη κυρία του κλιμακίου των ελέγχων που τη λυπήθηκε η ψυχή μου στη φωτογραφία και κάποιες κουβέντες που άκουσα όπου πήγαινα για μπάνιο υπέρ της φοροδιαφυγής που με κάνουν έξαλλο!

Ναι η φορολογία είναι άδικη, δυσβάσταχτη και εν πολλοίς παρανοϊκή. Σκοτώνει τη μεσαία τάξη. Την επέβαλαν οι δανειστές, αλλά βρήκε και πολλούς θιασώτες ιθαγενείς. Άλλωστε αυτοί οι τελευταίοι πάντα υπήρχαν.

Τι θα κάνουμε όμως; Θα μεγαλώσουμε άλλη μια γενιά φοροκλεφτών; Θα μεγαλώσουμε κι άλλη γενιά «ωχαδερφάκηδων»; Πόσες γενιές «κλέψε αλλά μη σε πιάσουν» αντέχει ένας τόπος;

Γιατί πάντα ο μισθωτός να πληρώνει και οι υπόλοιποι να μπορούν να κλέβουν;

Ποιον κλέβουν; Τον Τσίπρα, ή τον Τσακαλώτο; Εμένα κι εσένα κλέβουν, τα παιδιά μας και το μέλλον τους.

Ναι να βγούμε όλοι έξω και να πούμε δεν πληρώνουμε γιατί είναι δυσβάσταχτοι οι φόροι. Αλλά όχι να βγούμε έξω να μάθουμε πώς θα κλέβουμε!

Άλλωστε η κρέπα πάντα αρέσει στα παιδιά (και όχι μόνο) γεμιστή με παγωτό! Καμιά συνταγή δεν περιγράφει κρέπα γεμιστή με εφοριακό ελεγκτή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter