Η Κρήτη οργανώνεται για καλύτερη τουριστική προβολή

Mε στόχο την ηλεκτρονική-διαδραστική αλλά και έντυπη πληροφόρηση, προβολή και ανάδειξη των ιστορικών πολιτιστικών μνημείων, αξιοθέατων της περιοχής, και έμφαση στην προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, εγκαινιάσθηκε στις Μοίρες ,το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριο και τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του βουλευτή Νίκου Ηγουμενίδη, του δημάρχου Φαιστού Γιώργου Αρμουτάκη, πρώην δημαρχών, ερευνητών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) κ.ά.

Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς απευθύνεται σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες της περιοχής, διερχόμενους τουρίστες - περιηγητές, τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής, όπως και σε γραφεία τουρισμού που αναζητούν ενδιαφέροντες προορισμούς για να δημιουργήσουν ημερήσια προγράμματα περιήγησης στην Κρήτη, καθώς και σε ομάδες μαθητών και νέων που θέλουν να επισκέπτονται το εν λόγω κέντρο.

Οι επισκέπτες εκτός από την ψηφιακή - διαδραστική ενημέρωση, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν έντυπα, χάρτες και ενημερωτικά φυλλάδια, για τις τοποθεσίες που μπορούν να επισκεφθούν, τις υποδομές της περιοχής, καθώς επίσης και για τις δραστηριότητες του εναλλακτικού τουρισμού που μπορούν να απολαύσουν και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην περιοχή.

Μετά τον αγιασμό ο μητροπολίτης Μακάριος μίλησε για τη σημασία του κέντρου τουριστικής πληροφόρησης για την τοπική ανάπτυξη και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση του. Αναφέρθηκε ακόμα στις μελέτες που κατέθεσε το Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης μετά την προκήρυξη από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου για τη δημιουργία κέντρων τουριστικής πληροφόρησης, στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος LEADER. Με το πρόγραμμα, όπως ανέφερε, διαμορφώθηκε κατάλληλα η αίθουσα του ιερού καθεδρικού ναού Αγίου Νεκταρίου Μοιρών, με χώρο υποδοχής, σύστημα προβολής και ήχου, με διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακούς κατάλογους, που εγκατέστησε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και με βάση δεδομένων που αφορά στα αξιοθέατα της περιοχής, εστιασμένα κυρίως στον θρησκευτικό τουρισμό.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.