Η κρίση «χτύπησε» και την ιταλική μαφία – Αναζητούν «ευκαιρίες» στη Γερμανία

Η κρίση «χτύπησε» και την ιταλική μαφία – Αναζητούν «ευκαιρίες» στη Γερμανία

Στη μέγγενη της κρίσης έχει εγκλωβιστεί, όπως όλα δείχνουν, και η ιταλική μαφία. Στη Σικελία δεν υπάρχουν πλέον δουλειές, με αποτέλεσμα μέλη διαφόρων κυκλωμάτων να μεταναστεύουν βόρεια, σε αναζήτηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών στη «μαύρη» οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, σε μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στα νοτιοδυτικά της Γερμανίας συνελήφθησαν μέλη της ιταλικής μαφίας που πλέουν δραστηριοποιούνται στις πιο πλούσιες περιοχές της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 19 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ενώ κατασχέθηκαν ουσίες και μετρητά αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ. Η συμμορία δραστηριοποιούταν κυρίως στο Ροτβάιλ και τη Στουτγκάρδη, στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, στα σύνορα με τη Γαλλία και την Ελβετία, περιοχή με το χαμηλότερο ποσοστό φτώχειας από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, που συμμετείχαν στην επιχείρηση, τα συλληφθέντα μέλη της μαφίας μετέφεραν τόνους μαριχουάνας και κοκαΐνης από την Αλβανία στη Γερμανία και «ξέπλεναν» τα χρήματα σε «κουλοχέρηδες» που ανάγκαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων να εγκαταστήσουν. Οι ιταλικές αρχές θεωρούν ακόμα ότι τα κέρδη από το εμπόριο ναρκωτικών χρησιμοποιούνταν για την αγορά όπλων στα Βαλκάνια.

Η πιο γνωστή συμμορία μαφιόζων της Σικελίας, η διαβόητη Κόζα Νόστρα, θεωρείται ότι έχει αρχίσει να επεκτείνεται στη Γερμανία, καθώς τα περιθώρια κέρδους στον κατασκευαστικό τομέα, όπου δραστηριοποιούνταν πολλά μέλη της μαφίας, έχουν συρρικνωθεί δραματικά από την οικονομική κρίση. Επιπλέον, καθώς πλέον οι τοπικοί επιχειρηματίες και καταστηματάρχες δεν έχουν χρήματα να διαθέσουν στην Κόζα Νόστρα, που επί δεκαετίες λειτουργούσε πουλώντας προστασία.

«Η ιταλική μαφία έχει επενδύσει κεφάλαια στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια. Όπως άλλες νόμιμες επιχειρήσεις στην Ευρώπη, έχουν βρει πολλά υποσχόμενες επιχειρηματικές ευκαιρίες εκεί», αναφέρει ο επικεφαλής του ιταλικού ΣΔΟΕ στην περιοχή της Ιταλίας. «Οι Ιταλοί έχουν μεταναστεύσει στη Βρετανία, στις ΗΠΑ και σε άλλα μέρη για να βρουν δουλειά. Δυστυχώς πλέουν εξάγουμε και πολλούς εγκληματίες. Οι συμμορίες περνούν περίοδο κρίσης στη Σικελία. Πολλοί μετανάστευσαν στη Γερμανία, όπου και βρήκαν δουλειά, εγκληματική και πολύ προσοδοφόρα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter