Η Κροατία έβγαλε νοκ-άουτ στα πέναλτι τους οικοδεσπότες Ρώσους

Η Κροατία έβγαλε νοκ-άουτ στα πέναλτι τους οικοδεσπότες Ρώσους

Μετά από είκοσι χρόνια (τελευταία φορά το 1998 στη Γαλλία), η Κροατία βρίσκεται πάλι σε έναν ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε ένα συγκλονιστικό προημιτελικό νίκησε τη Ρωσία στο Σότσι με 4-3 στα πέναλτι, καθώς το ματς στην κανονική διάρκεια τέλειωσε 1-1 και στην παράταση 2-2. Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς θα αντιμετωπίσει την Αγγλία στον ημιτελικό της 11ης Ιουλίου στο Λουζνικί της Μόσχας.

Η Κροατία γενικά άξιζε την πρόκριση, ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, ενώ η Ρωσία αυτή τη φορά δεν στάθηκε τυχερή.

Το παιχνίδι λοιπόν στην κανονική διάρκεια τέλειωσε 1-1. Η Ρωσία προηγήθηκε με εξαιρετικό σουτ του Τσερίσεφ στο 31′ και η Κροατία ισοφάρισε στο 40′ με κεφαλιά του Κράμαριτς ύστερα από σέντρα του Μάντζουκιτς. Η Κροατία είχε τον έλεγχο του αγώνα στο β’ μέρος, ωστόσο ελάχιστες φορές απείλησε ουσιαστικά. Στην καλύτερη στιγμή, ο Πέρισιτς είχε σουτ στο δοκάρι στο 60′. Στην καλύτερη φάση της Ρωσίας ο Σούμπασιτς εξουδετέρωσε σουτ του Σμολόφ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στην παράταση η Κροατία προηγήθηκε 2-1 στο 101′ με κεφαλιά του Βίντα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μόντριτς. Η Ρωσία ισοφάρισε στο 115′. Ο Τζαγκόεφ εκτέλεσε φάουλ και ο Φερνάντες με κεφαλιά νίκησε τον Σούμπασιτς.

Η διαδικασία των πέναλτι

Σμολόφ απέκρουσε ο Σούμπασιτς

Μπρόζοβιτς 0-1

Τζαγκόεφ 1-1

Κόβασιτς απέκρουσε ο Ακινφέεφ

Φερνάντες άουτ

Μόντριτς 1-2

Ιγκνάσεβιτς 2-2

Βίντα 2-3

Κουζιάεφ 3-3

Ράκιτιτς 3-4 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter