Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε ανεξέλεγκτη την πανδημία στη Μόρια: 243 κρούσματα στο Καρά Τεπέ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε ανεξέλεγκτη την πανδημία στη Μόρια: 243 κρούσματα στο Καρά Τεπέ

Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες και αυτό ισχύει απόλυτα στη Λέσβο και στον τρόπο που αντιμετώπισε το προσφυγικό η κυβέρνηση.

Αφήνοντας τις δομές ανυπεράσπιστες χρειάστηκε η τραγωδία της Μόριας για να υποχρεωθεί εκ των υστέρων η κυβέρνηση να κάνει έλεγχο στην είσοδο του νέου καταυλισμού, του Καρά Τεπέ.

Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε την έως τώρα ανυπαρξία της κυβέρνησης ανακοινώνοντας 243 κρούσματα μεταξύ των μεταναστών/προσφύγων κατά την είσοδό τους στη νέα μονάδα.

«Στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα που προκλήθηκε στη Λέσβο μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας», ανέφερε, συμπληρώνοντας:

«Σημειώνω ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τέστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τέστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τέστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί.»

Αυτά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας με ικανοποίηση πως «αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι έλεγχοι, τα τέστ και η αυξημένη επαγρύπνηση αποδίδουν.»

Ίσως θα μπορούσε να επιχαίρει η κυβέρνηση αν δεν είχε αφήσει τόσο το πρόβλημα των προσφύγων/μεταναστών στο έλεος του τυχαίου, και αν δεν είχαν φτάσει τα κρούσματα στον αριθμό 243!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter