Η κυβέρνηση δηλώνει αμετακίνητη στο δικαίωμα αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

Η κυβέρνηση δηλώνει αμετακίνητη στο δικαίωμα αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

Στο θέμα του δικαιώματος της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, μετά και τις αντιδράσεις από κυβερνητικούς βουλευτές κλήθηκε να απαντήσει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπήρξε απόλυτα σαφής στην απάντησή του, λέγοντας πως η κυβέρνηση παραμένει σταθερή και αμετακίνητη, παραπέμποντας στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη και τα δικαιώματα του ανθρώπου. Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο διαγραφής βουλευτών που εκφράζουν αντίθετη άποψη. Όπως είπα,

Κληθείς να τοποθετηθεί για το θέμα των αντιδράσεων όσον αφορά τη δυνατότητα αναδοχής παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «η θέση της κυβέρνησης όσον αφορά το θέμα της αναδοχής (το οποίο είναι διαφορετικό από την υιοθεσία) είναι καθαρή και δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν είναι δυνατόν να εισαχθεί καμία διάκριση για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού όταν πρόκειται για τη διαδικασία της αναδοχής. Αυτό θα ήταν αντίθετο με τις αρχές και τις αξίες αυτής της κυβέρνησης. Αυτό θα ήταν αντίθετο και με την ευρωπαϊκή έννομη τάξη και με την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου που καθορίζουν ότι δεν μπορούν να εισάγονται διακρίσεις που σχετίζονται με το φύλλο, τη φυλή, την καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τη θρησκευτική πίστη του καθενός».

Και πρόσθεσε:

«Σε ζητήματα ατομικών δικαιωμάτων υπάρχουν σε πολλές χώρες, όχι μόνον στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, έντονες συζητήσεις, ανταλλαγές απόψεων και αυτό είναι θεμιτό αρκεί αυτές να μην εκφεύγουν από κάποιο όριο και να μην υπάρχουν προσβολές σε συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες» ήταν το σχόλιό του για τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην πρόταση για διαγραφή των βουλευτών που διαφωνούν, σημείωσε πως «δεν έχει νόημα να εκδιώκουμε όποιον έχει διαφορετική άποψη αλλά πρέπει να προσπαθούμε να πείσουμε όποιον έχει διαφορετική άποψη. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τόσο όσον αφορά τους βουλευτές της κυβέρνησης όσον και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter