Η κυβέρνηση διαψεύδει (πάλι) «Τα Νέα»

Η κυβέρνηση διαψεύδει (πάλι) «Τα Νέα»

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, προχώρησε σε διάψευση του πρωτοσέλιδου των Νέων, το οποίο μιλούσε για «φωτογραφική» τροπολογία που εξαιρεί τους συνταξιούχους της Τράπεζας της Ελλάδος από τις μειώσεις συντάξεων, εκ των οποίων και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα.

«Δεν εντάχθηκαν ποτέ οι συνταξιούχοι της ΤτΕ στο δημόσιο σύστημα και γι’ αυτό δεν υπάρχει θέμα εξαίρεσης», είπε ο Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον Alpha989.

Όπως είπε, η ΕΚΤ δεν έχει επιτρέψει παρεμβάσεις στην ΤτΕ αλλά και οι συντάξεις της Κεντρικής Τράπεζας δεν επιβαρύνουν το δημόσιο.

Τα βασικά σημεία της απάντησης του Τ. Πετρόπουλου:

Από τον νόμο 4387, υπάρχει ήδη η εφαρμογή του συνολικά όλα αυτά τα χρόνια. Εξ’ αρχής είχα πει ότι η Τράπεζα της Ελλάδας ανήκει στο ευρώ-σύστημα. Σύμφωνα με αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας και την συνθήκη που ισχύει στις σχέσεις μεταξύ των κεντρικών τραπεζών των χωρών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για οποιαδήποτε υπόθεση αφορά τους εργαζόμενους στις σχετικές τράπεζες, μαζί και το ασφαλιστικό, πρέπει να υπάρχει έκθεση του κεντρικού τραπεζίτη της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Υπάγεται σε εκείνες τις διατάξεις, χωρίς έκθεση δεν μπορεί να μεταβληθεί τίποτα στο καθεστώς το εργασιακό και το θεσμικό, μαζί και της κοινωνικής ασφάλισης, για τους εργαζόμενους της Κεντρικής Τράπεζας κάθε χώρας του ευρώ-συστήματος.

Υπάρχει από την Κεντρική Τράπεζα η υποχρέωσή μας να δεχόμαστε τις δικές της συστάσεις.

Ως προς το θέμα, έχω την εντύπωση πως έχουμε στείλει σχετικό ερώτημα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν μας έχει επιτρέψει παρεμβάσεις. Χωρίς έγκριση της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε μεταβολή. Δεν εντάχθηκαν ποτέ στον νόμο 4387 και γι’ αυτό τον λόγο δεν εξαιρούνται τώρα.

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter