Η κυβέρνηση διαψεύδει την εφημερίδα Bild και καταγγέλλει πολιτική σκοπιμότητα

Η κυβέρνηση διαψεύδει την εφημερίδα Bild και καταγγέλλει πολιτική σκοπιμότητα

Ο υπουργός Οικονομικών αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσαν δημοσίευμα της γερμανικής Bild που ανέφερε ότι η Ελλάδα θα αρνηθεί την επόμενη δόση εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους.

Πολιτικές σκοπιμότητες βλέπει η ελληνική κυβέρνηση πίσω από το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Bild”: αυτό αποτυπώνεται στη δήλωση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο Δ. Τζανακόπουλος επισημαίνει: «Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα».

«Η Bild διαστρέβλωσε αυτά που είπα χθες. Ποτέ δεν δήλωσα ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος τον Ιούλιο. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα», δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών. «Αυτό που είπα είναι ότι η εκταμίευση της δόσης δεν αποτελεί θέμα, γιατί όλες οι πλευρές έχουμε συμφωνήσει ότι έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι μία εκταμίευση χωρίς σαφήνεια για το χρέος δεν είναι αρκετή για την ελληνική οικονομία», σημείωσε ο Ευκλειδης Τσακαλώτος.

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα “Bild” είχε ισχυριστεί ότι η Αθήνα προτίθεται να παραιτηθεί, εν ανάγκη, από την επόμενη δόση, εάν δεν υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η γερμανική εφημερίδα ανέφερε ότι η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της. Για τον λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες της Bild.

Η γερμανική εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο. Η ίδια αναφέρει ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις μόνον εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, «κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία.»

Μυστικά & Documento

18/07/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter