Η κυβέρνηση έγινε… επιθεώρηση!

Η κυβέρνηση έγινε… επιθεώρηση!

Η εμφάνιση του Βρούτση στη Βουλή την Πέμπτη και η προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τα vouchers των «σκοιλ ελικικού» θα ήταν θλιβερή εάν δεν ήταν κουτοπόνηρη.

Καταρχάς τα μισά που είπε τα είχε ήδη πει ο… Πέτσας ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. Παπαγαλίζοντας λοιπόν αυτά που τον υποχρέωσαν να πει, ο Βρούτσης έδειξε ότι μετράει μέρες και δεν του έχουν καμιά εμπιστοσύνη ότι είναι σε θέση να λέει αυτά «που πρέπει». Αλλωστε, ο λαλίστατος σε άλλες περιπτώσεις Πέτσας όταν ρωτήθηκε εάν ο υπουργός Εργασίας συνεχίζει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού απάντησε μονολεκτικά «ναι», αυτό δηλαδή που ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει, αφού ο Μητσοτάκης δεν τόλμησε να τον αποπέμψει. Η κουτοπονηριά του Βρούτση αποκαλύπτεται με τις συνεχείς αναφορές που έκανε στα ΚΕΚ και μόνο, ενώ το πρόβλημα και πρακτικά και ηθικά και πολιτικά εντοπίστηκε στις περίφημες «πλατφόρμες» που θα εισέπρατταν και τη μερίδα του λέοντος, 30 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ. Και είναι αυτές οι πλατφόρμες που είχαν τις ιδιαίτερες σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία, σχέσεις που έφταναν μέχρι και το γραφείο του Βρούτση, όπως αποκάλυψε το Documento.

Παρά το… μελάνι που αμόλησε, ο Βρούτσης δεν μπορεί πλέον να κρύψει ούτε τις πλατφόρμες ούτε τις διασυνδέσεις τους. Και καμιά σημασία δεν έχει, ούτε πολιτικά ούτε ηθικά ούτε πρακτικά, να ισχυρίζεται ότι έγινε «μια αστοχία» και σχεδόν να ζητάει εύσημα γιατί τη… διόρθωσε όταν το «γαλάζιο» σύστημα παραδόθηκε στη χλεύη των social media και του διαδικτύου, παρά την επιχείρηση σιωπής των «ενσωματωμένων» ΜΜΕ.

Το πρόβλημα τόσο για τον Βρούτση όσο και για την κυβέρνηση που προσπαθεί να κρυφτεί από πίσω του είναι ότι ο… επιτυχημένος «γαλάζιος» επικοινωνιακός μηχανισμός και μαζί το βαθύ υπόγειο του Μαξίμου έγιναν περίγελος. Και όταν μια κυβέρνηση γίνεται… επιθεώρηση, τότε αρχίζουν τα ζόρια της!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter