Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδέχεται πως το μετρό Θεσσαλονίκης θα καθυστερήσει κατά τρία χρόνια!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδέχεται πως το μετρό Θεσσαλονίκης θα καθυστερήσει κατά τρία χρόνια!

Διά στόματος υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, η κυβέρνηση παραδέχθηκε επίσημα την καθυστέρηση κατά (τουλάχιστον) τρία χρόνια της παράδοσης του μετρό της Θεσσαλονίκης.

«Όλο το μετρό της Θεσσαλονίκης θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2023», απάντησε ο Κώστας Καραμανλής σε σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου.

Για να χρυσώσει το χάπι μάλιστα ο Κώστας Καραμανλής χωρίς να αποδείξει τίποτα από αυτά που λέει, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για «ανεδαφικές εξαγγελίες». Αντίθετα ωστόσο, στο παρελθόν ο Κώστας Καραμανλής είχε παραδεχθεί πως το έργο είχε προχωρήσει ικανοποιητικά! «Έχω πει από το 2018 σε ένα φόρουμ με τον κ. Σπίρτζη ότι -με εξαίρεση τον σταθμό Βενιζέλου- το μετρό έχει προχωρήσει πολύ ικανοποιητικά», είχε παραδεχθεί τον Σεπτέμβριο του 2019!

Διαβάστε επίσης: Ο Καραμανλής παραδέχεται ότι το μετρό Θεσσαλονίκης «έχει προχωρήσει ικανοποιητικά»

«Ο πιο κεντρικός σταθμός για το σύστημα του μετρό Θεσσαλονίκης, ο σταθμός Βενιζέλου, δεν είχε καν ξεκινήσει. Είναι σαν να παραδίδατε μετρό, χωρίς το σταθμό στο Σύνταγμα. Αυτή ήταν η εξαιρετική ιδέα που είχατε!» είπε ο κ. Καραμανλής.

H Κατερίνα Νοτοπούλου είπε ότι, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το μετρό Θεσσαλονίκης σχεδόν ολοκληρώθηκε και από το 30% έφτασε στο 75%, επισημαίνοντας ότι έχουν τελειώσει οι σήραγγες, από το αμαξοστάσιο στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι και την Καλαμαριά, μέσω της επέκτασης. Η βουλευτής είπε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε λύση για να μείνουν τα αρχαία της Βενιζέλου. Επίσης ότι συμφωνήθηκε η διαδικασία επίλυσης των οικονομικών διαφορών, διαχωρίστηκε ο σταθμός της Βενιζέλου από το υπόλοιπο έργο και «στο τέλος του 2020, θα είχαμε μετρό σε λειτουργία με 12 από τους 13 σταθμούς». Δυστυχώς όμως η σημερινή κυβέρνηση, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση και μελέτη, ανακοίνωσε ότι το έργο του μετρό θα ολοκληρωθεί, αντί για το 2020, το έτος 2023, είπε η κ. Νοτοπούλου και πρόσθεσε: «Ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί στο 75% από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζει μια πρωτοφανή απραξία εδώ και 8 μήνες».

Από την πλευρά του ο Κώστας Καραμανλής, υπεύθυνος και αυτός για τις μεγάλες καθυστερήσεις λόγω της μεταφοράς των αρχαιοτήτων, επανέλαβε τα fake news περί εγκαινίων για «έργα μουσαμάδες».

Δικαιολόγησε μάλιστα πως αυτή τη στιγμή δεν φαίνονται τα έργα γιατί μπαίνουν τα… ηλεκτρολογικά συστήματα!

«Τα κονδύλια διπλασιάστηκαν, με ταχύτατους ρυθμούς από τη δική μας κυβέρνηση», επέμεινε η κ. Νοτοπούλου και σχολίασε την κριτική του υπουργού για τους μουσαμάδες. «Κατηγορούσατε τον ΣΥΡΙΖΑ για μουσαμάδες, αλλά εσείς δεν διστάσατε να κάνετε μουσαμά την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, σε ένα σταυροδρόμι απίστευτης αρχαιολογικής αξίας», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι το μετρό πρέπει να ολοκληρωθεί στο χρονοδιάγραμμα που προϋπήρχε, δηλαδή, στο τέλος του 2020.

Διαβάστε επίσης: 16 υπέροχες φωτογραφίες από το σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης Συντριβάνι/Έκθεση (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter