Η κυβέρνηση – μπαταχτσής έχει εκνευρίσει τους δανειστές μας

Η κυβέρνηση – μπαταχτσής έχει εκνευρίσει τους δανειστές μας

Κίτρινη κάρτα στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την απονομή των εκκρεμών συντάξεων, υψώνουν οι δανειστές στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η σημερινή δημοσίευση της έκθεσης της 9ης αξιολόγησης σηματοδοτεί, σύμφωνα με πληροφορίες και την ως εδώ και μη παρέκει απόφαση των αξιολογητών να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες που συνολικά ανέρχονται σε πάνω από 2,5 δισ. ευρώ.

Το Γενικό Λογιστήριο ζητά άμεση αποπληρωμή

Είναι τέτοια η πίεση που έχει ασκηθεί από τους δανειστές που το Γενικό Λογιστήριο του κράτους απέστειλε χθες (μία μέρα δηλαδή πριν την δημοσιοποίηση της έκθεσης 9ης έκθεσης αξιολόγησης), εγκύκλιο στο σύνολο των εποπτευόμενων φορέων, με την οποία ζητείται:

-Η άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους από ίδιους πόρους

-Η εξέταση και γνωστοποίηση των λόγων για τους οποίους δημιουργούνται καθυστερήσεις στις πληρωμές και συσσωρεύονται νέες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις,

Μάλιστα ζητείται να υπάρξει προσπάθεια για άμεση επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούν καθυστερήσεις ζητώντας παράλληλα να ληφθούν τα απαραίτητα νομοθετικά, διοικητικά ή λοιπά μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

Όσον αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις αυτές παραμένουν σταθερά πάνω από 400.000 (όλες οι εκκρεμείς και όχι μόνο οι κύριες που ανέρχονται σε περίπου 170.000) και η Κυβέρνηση προσδοκά ότι με την καταβολή της υπό-σύνταξης των 384 ευρώ (όσο δηλαδή και η Εθνική Σύνταξη) από τον Μάιο θα εξευμενίσει τους αξιολογητές ενόψει της επόμενης αξιολόγησης.

Θετικός βαθμός μόνο στα μέτρα υπέρ των τραπεζών

Εκεί βέβαια που η Κυβέρνηση πέτυχε καλό βαθμό σύμφωνα με τους αξιολογητές είναι στην εξυπηρέτηση Τραπεζών και τραπεζιτών. Οι ίδιες πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναμένουν ότι οι αξιολογητές θα βάλουν θετικό πρόσημο στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη στα ζητήματα που αφορούν στη δευτερογενή νομοθεσία για τον νέο Πτωχευτικό νόμο, το πρόγραμμα Ηρακλής για τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά και το καυτό θέμα των πλειστηριασμών των ακινήτων. Είναι τα ζητήματα που καίνε τον τραπεζικό κλάδο και βέβαια όλες οι παρεμβάσεις κατατείνουν στην ετεροβαρή εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter