Η κυβέρνηση «πανηγυρίζει» για τον τουρισμό, αγνοεί επιχειρήσεις και εργαζόμενους και καταλήγει να γίνει «πλασιέ»

Η κυβέρνηση «πανηγυρίζει» για τον τουρισμό, αγνοεί επιχειρήσεις και εργαζόμενους και καταλήγει να γίνει «πλασιέ»

Δύο μέρες στη συνέχεια η κυβέρνηση με το δικό της -ιδιαίτερο- τρόπο πανηγυρίζει για τα οικονομικά αποτελέσματα της απόφασής της να ανοίξει τα σύνορα στον τουρισμό και στον… κορονοϊό!

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πανηγύρισε αναφερόμενος στην TUI και πόσο καλά τα πήγε η χώρα, εννοείται χωρίς να αμφισβητήσει το υγειονομικό κόσκινο των συνόρων…

Οι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου σε μία και μόνον εταιρεία ξένισαν αρκετά, αλλά δεν ξάφνιασαν με την δεδομένη προσήλωση της κυβέρνησης σε οτιδήποτε έχει άρωμα «ιδιωτικό».

Στην ίδια γραμμή σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης που συναντήθηκε με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της TUI Sebastian Ebel.

Και για να το καταστήσουμε σαφές: Δεν υπάρχει καμία ένσταση με τις συναντήσεις των αρμοδίων με στόχο την αύξηση του τουρισμού.

Ο αστερίσκος είναι πως με τον τρόπο αυτό και για πολλοστή φορά η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες της για την ενίσχυση του δεύτερου κύματος κορονοϊού από τις λάθος επιλογές της (τεστ χωρίς εξαιρέσεις στις πύλες εισόδου όπως και οχύρωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας) αυτοδιαφημιζόμενη για την δήθεν επιτυχία της.

Δηλαδή να πείσει τους πολίτες πως το άνοιγμα των συνόρων ήταν ορθή απόφαση.

Μόνον που δεν είναι αυτό το ζητούμενο, αλλά οι πιέσεις που δέχθηκε για να ανοίξει τα σύνορα χωρίς τεστ για όλους όσους εισέρχονται.

Και εκεί ήταν η απόλυτη υποχωρητικότητά της στα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως έδειξε υποχωρητικότητα και στην πληρότητα των πλοίων που τις στιγμές της έξαρσης έφτασε στο 80-85%.

Και αν σχετικά «τα πήγαν καλά» στον τουρισμό, καλύτερα να ρωτήσει τις χιλιάδες επιχειρήσεις και τους αμέτρητους εργαζόμενους στον τομέα που έχασαν εισοδήματα, μισθούς και δουλειές.

Όλη αυτή η φιλολογία για την μεγάλη επιτυχία παραβλέπει τα τεράστια προβλήματα και τις κυβερνητικές ευθύνες και μετατρέπει την τεράστια κρίση σε προπαγάνδα.

Μια εικονική πραγματικότητα για την οποία η κυβέρνηση έχει δείξει μεγάλη μαεστρία!

«H κατάταξη της Ελλάδας κατά τη φετινή περίοδο στην πρώτη θέση μεταξύ των δημοφιλών τουριστικών προορισμών για τους επισκέπτες της TUI, η σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς της χώρας μας εντός του γερμανικού ομίλου και η επέκταση της τουριστικής περιόδου λόγω της ισχυρής ζήτησης, είναι τα τρία βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συνάντηση εργασίας που είχε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της TUI Sebastian Ebel» αναφέρει σε τηλεγράφημά του το κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας προσθέτοντας διθυράμβους για την «εξαιρετική υγειονομική διαχείριση της πανδημίας από τις ελληνικές αρχές και την υποδειγματική εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τους επαγγελματίες του τουρισμού».

Το πρόβλημα με την κυβέρνηση είναι πως όσο κι αν λιβανίζει τον εαυτό της, κάθε επιχείρηση, κάθε σπίτι, κάθε Έλληνας έχει αρχίσει να βιώνει τις επιλογές της…

Και δεν θα έχουν καμία αξία τα δεκάδες εκατομμύρια προς τα ΜΜΕ ούτε τα διαγγέλματα του πρωθυπουργού…

Διαβάστε επίσης: Τελικά για τη νέα έξαρση της πανδημίας φταίει ο… εξωγήινος!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter