Η κυβέρνηση παραδέχεται τον αποκλεισμό 100άδων χιλιάδων ανέργων από το επίδομα των 400 ευρώ

Η κυβέρνηση παραδέχεται τον αποκλεισμό 100άδων χιλιάδων ανέργων από το επίδομα των 400 ευρώ

Με διθυραμβικούς τόνους από το πρωί η κυβέρνηση διαφημίζει το επίδομα των 400ων ευρώ που θα δώσει στο ένα τρίτο των μακροχρόνια ανέργων ως βοήθεια με αφορμή την πανδημία.

Οι αριθμοί βέβαια προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης και δεν αποτελούν φαντασία.

Εξάλλου τα παραδέχθηκε και στην συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ακούγεται βέβαια ειρωνικός ο τίτλος), Άδωνης Γεωργιάδης.

Ο υπουργός που φοβάται μην παχύνουμε αν μας δώσει κάτι παραπάνω και θεωρεί πως οι μακροχρόνια άνεργοι διαπρέπουν στη μαύρη εργασία.

Βέβαια, η μαύρη εργασία όπως και το ταγκό, χρειάζεται δύο άτομα, αλλά αυτό είναι λεπτομέρειες για μια κυβέρνηση που κλείνει το μάτι στην εργασιακή παραβατικότητα, εκμεταλλευόμενη και την πανδημία. 

Διαβάστε επίσης: «Επίσημη» αύξηση 5,14% της ανεργίας το Μάρτιο σε σχέση με πέρυσι

Παράλληλα παραδέχεται πως από το 1.131.646 ανέργους μόλις ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 16% λαμβάνει κάποιο επίδομα, θυμίζοντας βέβαια τριτοκοσμική χώρα. Αρκεί να δεις τι επιδόματα υπάρχουν στην υπόλοιπη Ευρώπη και να μην επικαλείσαι την Μολδαβία, όπως είχε κάνει ο εμπνευστής του PSI.

Πάντως, επισήμως από τις 500+ χιλιάδες που αποτελούν τους μακροχρόνια ανέργους, μόλις 168 χιλιάδες δικαιούνται το επίδομα, ενώ η κυβέρνηση ξεχνά πως μερικές ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες μένουν απέξω, ακόμα και από αυτά τα ψιχία που αποτελούν τα 400 ευρώ…

Δικαιούχοι πάντως της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης είναι, όσοι είναι άνεργοι από την 1η Απριλίου 2019 έως τις 16 Απριλίου 2020. Οι άλλοι μένουν απέξω…

Είναι αυτοί που θα μοιραστούν το φαγητό (αν βρουν) και τις πενταροδεκάρες με φίλους, συγγενείς, γνωστούς.

Θα μοιραστούν μια πενιχρή σύνταξη ή ένα κουτσουρεμένο μισθό, αν τα κοντινά τους πρόσωπα δεν έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής εργασίας και αν ήταν από τους τυχερούς που πήραν το δώρο του Πάσχα.

Γιατί την κρίση την πληρώνουν πάντα οι πιο αδύναμοι…

Εξάλλου αυτή είναι η ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter