Η κυβέρνηση πληρώνει αύριο μόνο για τον Ιούνιο τους ενταγμένους στο πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία

Η κυβέρνηση πληρώνει αύριο μόνο για τον Ιούνιο τους ενταγμένους στο πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία

Το χρώμα του χρήματος θα δουν, αύριο Παρασκευή 21 Αυγούστου, 56.400 εργαζόμενοι από τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού (συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν ενταχθεί στο αποτυχημένο πρόγραμμα ΣΥΝ-εργασία). Όπως προκύπτει από το υπουργείο Εργασίας εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 23.806.372,46 ευρώ που αφορά αναλυτικά

α) Στις μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μηνός Ιουνίου και Ιουλίου, ύψους 21.861.810 ευρώ, στους δικαιούχους το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 46.629.

β) Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων κατά το μήνα Ιούνιο, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 1.750.434 ευρώ, στους δικαιούχους το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 8.463.

γ) Σε εργαζόμενους ενταγμένους στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για το χρονικό διάστημα 15/6/2020 – 30/6/2020 για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας, ύψους 194.128,46 ευρώ, στους δικαιούχους το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 1.366.

Η πίστωση των ποσών, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση θα γίνει την Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από την ίδια την απόφαση, ανακύπτει ευθέως η πλήρης αποτυχία του προγράμματος ΣΥΝ-εργασία αφού μόνο 1366 εργαζόμενοι εντάχθηκαν στο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα τον Ιούνιο. Ωστόσο και αυτοί θα καλούνται να ζήσουν με ελάχιστα χρήματα, δεδομένου ότι οι υποχρεώσεις του κράτους για τον Ιούνιο έρχονται να καταβληθούν την 21η Αυγούστου (παραμένει άγνωστο το πότε θα καταβληθούν τα χρήματα για Ιούλιο και Αύγουστο)… Είναι το απάνθρωπο πρόσωπο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στον κόσμο της μισθωτής εργασίας…  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter