Η κυβέρνηση στερεί την περίθαλψη στα παιδιά προσφύγων που γεννήθηκαν στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση στερεί την περίθαλψη στα παιδιά προσφύγων που γεννήθηκαν στην Ελλάδα

Δε δικαιούνται ΑΜΚΑ «Ανήλικοι αλλοδαποί τρίτων χωρών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από παράτυπα διαμένοντες γονείς». Με αυτή τη διατύπωση στη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συμπυκνώνεται το μαύρο μέλλον που έρχεται για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους από την ξενοφοβική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ολοένα και πιο κοντά στην ατζέντα Όρμπαν για το προσφυγικό εμφανίζεται η κυβέρνηση, καθώς καθημερινά πλέον, ξεδιπλώνει μια σειρά από πτυχές του ακροδεξιού δόγματός της, που μεταφράζονται σε πράξεις αντιμεταναστευτικής πολιτικής.

Μετά το πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, η κυβέρνηση κάνει πλέον λόγο για «μεταναστευτικό» και όχι «προσφυγικό» με προφανή πλέον την πρόθεση της κυβέρνησης να αποκλείσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους που εισέρχονται στη χώρα από την παροχή ακόμα και της στοιχειώδους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Με μέτρα όπως η αυστηροποίηση του πλαισίου της διαδικασίας για το άσυλο, η ανακοίνωση της δημιουργίας κλειστών κέντρων κράτησης και πραγματοποίησης μαζικών απελάσεων, τροφοδοτεί τα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας που οδηγούν σε μισαλλόδοξες συμπεριφορές απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο koutipandoras.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter