Η κυβέρνηση «τινάζει» πρωταθλήματα στον αέρα

Η κυβέρνηση «τινάζει» πρωταθλήματα στον αέρα

Η κυβέρνηση τα έχει κάνει μαντάρα στη διαχείριση της πανδημίας και τραγελαφικές καταστάσεις συμβαίνουν και στον αθλητισμό.

Σήμερα μπήκε φρένο σε πρωταθλήματα που ήταν έτοιμα να αρχίσουν, καθώς είχαν λάβει το πράσινο φως πριν από λίγες ημέρες και οι ομάδες έκαναν προπονήσεις!

Οπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, και μένει να επιβεβαιωθεί από την Κοινή Υπουργική Απόφαση, βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν μέχρι τις 16 Μαρτίου, αναστέλλονται όλα τα πρωταθλήματα πλην της Σούπερ Λίγκας 1 και 2, της Basket League και της Volley League.

Αυτό σημαίνει ότι πρωταθλήματα που είχαν ξεκινήσει προπονήσεις, όπως η Α1 μπάσκετ γυναικών (το τζάμπολ είχε προγραμματιστεί για τις 7 Μαρτίου), η Α1 πόλο και η Α1 χάντμπολ και ήταν έτοιμα να βρεθούν στην σέντρα, μπαίνουν μέχρι νεωτέρας στον πάγο.

Η κυβέρνηση έχει διαλύσει τον ερασιτεχνικό και τον ημιεπαγγελματικό αθλητισμό και οι φωνές διαμαρτυρίας αυξάνονται. Χιλιάδες αθλητές οδηγούνται στην ανεργία, τα πρωταθλήματα τινάζονται στον αέρα καθώς δεν υπάρχει χρόνος για την τέλεση και την ολοκλήρωση τους.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τον αθλητισμό:

«Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο (στο οποίο βρίσκονται Αττική, Θεσσαλονίκη, Κορινθία, Αχαΐα, Αργολίδα, Αρκαδία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια εκτός Σκύρου, Αιτωλοακαρνανία, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Λάρισα, Άρτα, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Σάμος, Χίος και Ρόδος), ισχύουν πλέον τα εξής:

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρείται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών.

1. Των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας, Σούπερ Λίγκας 1 και 2, στα πρωταθλήματα της Α’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών καλαθοσφαίρισης Basket League και της Α’ κατηγορίας ανδρών πετοσφαίρισης volley league και μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών Ομοσπονδιών.

ΌΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.

Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από τον αγώνα, προληπτικό έλεγχο για covid19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Επιτρέπεται επίσης η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η ΓΓΑ κατόπιν εισήγησης της Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter