Η Κύπρος «αδειάζει» τον Άδωνη για τα… «αναξιόπιστα» και «κινέζικα» PCR (Video)

Η Κύπρος «αδειάζει» τον Άδωνη για τα… «αναξιόπιστα» και «κινέζικα» PCR (Video)

Έκθετος είναι για άλλη μία φορά ο Άδωνης Γεωργιάδης καθώς η Κύπρος τον αδειάζει κανονικά για τις τιμές και την αξιοπιστία των PCR.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μιλώντας στo ραδιόφωνο της ΕΡΤ, προκειμένου να δικαιολογήσει το γεγονός πως τα τεστ μοριακού ελέγχου για Covid19 στοιχίζουν πολύ λιγότερο στην Κύπρο εν συγκρίσει με τα αντίστοιχα στην Ελλάδα, έσπευσε να ισχυριστεί πως τα PCR της Κύπρου είναι κινέζικα και… «χαμηλής αξιοπιστίας».

Προφανώς αυτό δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητο από την κυπριακή πλευρά και συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη, ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε ανάρτησή του στο Twitter, παραθέτοντας σχετικά στοιχεία, διαψεύδει τον Άδωνη Γεωργιάδη λέγοντας: «Το πως οι τιμές του PCR από €150 στον ιδιωτικό τομέα και €110 για το κράτος, μειώθηκαν σε 2 μήνες στα €50 φαίνεται στην Έκθεση μας ημερ. 13/10/20», και συνεχίζει: «Έκτοτε, ο συνεχής ανταγωνισμός στις δημόσιες προσφορές, έριξε τις τιμές στα €15. Οι προδιαγραφές είναι σύμφωνα με πρότυπα της ΕΕ».

Εδώ, προφανώς δεν λειτουργεί η αγορά γιατί με την άδεια του Άδωνη μπορεί να πράττει όπως θέλει.

Δείτε την ανάρτηση του Οδ. Μιχαηλίδη:

Τι είχε ισχυριστεί ο Άδωνης

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ο Άδωνης Γεωργιάδης, αναφορικά με το νέο πλαφόν στα μοριακά τεστ PCR των 47 ευρώ την ώρα που στην Κύπρο κοστίζουν 20-25 ευρώ, τα χαρακτήρισε χαμηλής αξιοπιστίας λέγοντας: «Ό,τι αγοράζεις παίρνεις».

Αρχικά, ο υπουργός Ανάπτυξης, για την τιμή των μοριακών τεστ στην Κύπρο που ξεκινά από τα 25 ευρώ, θέλησε να ισχυριστεί πως είναι ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν υπάρχουν. Αμέσως ο δημοσιογράφος του εξήγησε πως η πληροφορία αυτή δεν έρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τον Κωνσταντίνο Αθανασίου, εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Υγείας της Κύπρου.

«Χθες μίλησε ο κ. Πλεύρης με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου και η τιμή που μας έδωσαν είναι 20€-50€. Μία τιμή υπάρχει στα 20€ στην Κύπρο σε μια εταιρεία, η οποία όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνάντηση που κάναμε, μας έφεραν τα χαρτιά ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. Στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ», ισχυρίστηκε.
Η απάντηση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη ωστόσο, τον αδειάζει.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter