«Η Κύπρος χάνει οριστικά το εμπορικό σήμα για το χαλούμι με ανικανότητα της κυβέρνησης»

«Η Κύπρος χάνει οριστικά το εμπορικό σήμα για το χαλούμι με ανικανότητα της κυβέρνησης»

«Η Κυβέρνηση δεν μπόρεσε να προστατεύσει τα κεκτημένα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον τομέα και την οικονομία του τόπου», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του, το ΑΚΕΛ, καθώς έχει χαθεί το έσχατο νομικό μέτρο που είχε η Κυπριακή Δημοκρατία στη διάθεσή της για να ανατρέψει τις αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλουμιού στην Μεγάλη Βρετανία.

Ο κύκλος μιας διαδικασίας με ασήκωτες πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης, ανεπάρκειες, κενά και παραλείψεις, έχει ολοκληρωθεί με τον χειρότερο τρόπο, σημειώνει το ΑΚΕΛ.

«Η Κυβέρνηση δεν μπόρεσε να προστατεύσει τα κεκτημένα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον τομέα και την οικονομία του τόπου».

«H διαδικασία κατοχύρωσης του χαλουμιού ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) που εκκρεμεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Ιούλιο του 2014, αποτελεί την απάντηση στις νομικές διαδικασίες που αφορούν στην προστασία των εμπορικών σημάτων. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή παραμένει σε απόλυτη στασιμότητα, γεγονός που επιτείνει τις ανησυχίες και αυξάνει τους κινδύνους σε ότι αφορά στην προοπτική του χαλουμιού».

«Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι η απώλεια χρόνου σε σχέση με την κατοχύρωση του χαλουμιού προκαλεί ζημιά. Καλείται να ενεργήσει άμεσα, ούτως ώστε να απεγκλωβιστεί η εν λόγω διαδικασία και να δοθεί διέξοδος πριν να είναι πολύ αργά».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter