Η κυβέρνηση αλλάζει ξανά γραμμή και μιλάει για «ασύμμετρες απειλές»

Η κυβέρνηση αλλάζει ξανά γραμμή και μιλάει για «ασύμμετρες απειλές»

Αλλεπάλληλες είναι οι αλλαγές στη κυβερνητική γραμμή αφού σε λιγότερο από 24 ώρες η τελευταία έχει αλλάξει τρεις φορές όσον αναφορά στο ενδεχόμενο αντιμετώπισης «ασύμμετρων απειλών».

Μετά τη χθεσινοβραδινή διάψευση από το Μαξίμου της διαρροής που είχαν κάνει νωρίτερα «κύκλοι του ΥΠΕΘΑ» (δηλαδή ο ίδιος ο ΥΠΕΘΑ) που μιλούσε για «ασύμμετρη» και «υβριδική» απειλή όχι μόνο από την Τουρκία (!) η κυβέρνηση άλλαξε ξανά τροπάρι και πλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, επαναφέρουν σήμερα τον κίνδυνο ύπαρξης ασύμμετρων απειλών.

Νωρίτερα στη Βουλή ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως ο ίδιος έχει συζητήσει με την αστυνομία και τον στρατό ώστε να ανταποκριθούν σε ένα σενάριο ασύμμετρης απειλής.

Ως τόπο έδειξε με την τοποθέτηση του τον Έβρο (όπου η παρουσία των Αμερικανών θεωρητικά θα ενισχύσει τη χώρα στην προάσπιση της κυριαρχίας) από τον οποίο μόλις είχε επιστρέψει. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real ανέφερε πως οι «υβριδικές απειλές» μπορεί να είναι απειλές όπως στον Έβρο το 2020, ή στην κυβερνοασφάλεια.

Βέβαια, όταν ο Οικονόμου και ο Θεοδωρικάκος κάνουν λόγο για ασύμμετρη απειλή, αναφέρονται στην κινητικότητα των προσφύγων/μεταναστών. Ενδεχομένως η κυβέρνηση να υπολογίζει στη δημιουργία ενός σκηνικού σαν αυτό που είδαμε στον Έβρο την άνοιξη του ’20. Επίσης, αφενός τα μηνύματα που έρχονται από την Άγκυρα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά αφετέρου και η Τουρκία έχει το 2023 προεδρικές εκλογές. Συνεπώς είναι εξαιρετικά πιθανό οι δύο πλευρές να προσβλέπουν στη δημιουργία κλίματος εθνικής απειλής προκειμένου να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους.

Διαβάστε επίσης

Η διαρροή που «έκαψε» τον Νίκο Παναγιωτόπουλο – Το παρασκήνιο και η δυσαρέσκεια

Γκάφα ολκής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με αναφορές για σχέδια αποσταθεροποίησης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter