Η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

Η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία
AP Photo/Boris Grdanoski

Σε αδιέξοδο βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά τις προκλητικές ενέργειες, της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, που ορκίστηκε στο όνομα της «Μακεδονίας», καθώς δέχεται σφυροκόπημα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση των τριών μνημονίων συνεργασίας.

Το Μαξίμου όμως, βρίσκεται αντιμέτωπο με τις δικές του αντιφάσεις, καθώς η ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος, έχει θέσει σαν κόκκινη γραμμή την μη ψήφιση των μνημονίων συνεργασίας, πατώντας στην άποψη που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ήταν πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Παύλος Μαρινάκης, απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που θα φέρει στη Βουλή, λέγοντας ότι «κάποιοι καθ έξιν πολιτικοί απατεώνες μιλούν για πολιτική απάτη. Είναι αξιοπερίεργη η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ μια ημέρα μετά την απαράδεκτη επιλογή της Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας να επαναφέρει τα μνημόνια. Απευθυνόμαστε στην αντιπολίτευση και τους πολίτες και ρωτάμε: θα ήταν καλύτερο να έχουν ψηφιστεί αυτά τα μνημόνια; Δεν είναι καλύτερο που δεν έχουν ψηφιστεί έως σήμερα;»

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «η ψήφισή τους εξαρτάται και από την άλλη πλευρά. Να έχουν λιγότερη βιασύνη και να βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από την στείρα αντιπολίτευση. Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται μέσω Tik Tok».

Είναι φανερό ότι η κομματική εργαλειοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο και το ίδιο το κυβερνών κόμμα. Η ΝΔ επένδυσε στον εθνικισμό και τις ψηφοθηρικές λογικές και πλέον βρίσκει τα αποτελέσματα αυτών των μικροκομματικών λογικών μπροστά της.

Διαβάστε επίσης:

Μήπως είσαι ψηφοφόρος με… περικεφαλαία;

ΣΥΡΙΖΑ για Συμφωνία Πρεσπών: «Ο κ. Μητσοτάκης να βγάλει την περικεφαλαία από τα στελέχη του» (video)

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία – Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter