Η κυβέρνηση εμμένει στους «νόμους» της αγοράς και βάζει πλαφόν 47 ευρώ στα μοριακά τεστ

Η κυβέρνηση εμμένει στους «νόμους» της αγοράς και βάζει πλαφόν 47 ευρώ στα μοριακά τεστ

Ανώτατη τιμή στα μοριακά τεστ βάζει η κυβέρνηση ενώ αποσιωπά το αίτημα για συνταγογράφησή τους.

Μιλώντας μάλιστα το πρωί στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης απέρριψε στην ουσία το αίτημα συνταγογράφησής τους, αν και δήλωσε πως δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου του (Περισσότερα ΕΔΩ)

Έτσι, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημέρωσε τα  διαγνωστικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές ότι από την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 τροποποιούνται τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ως εξής:

  1. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των 35 ευρώ.
  2. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των 12 ευρώ.

Όπως αναφέρει:

«Τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Τα παραπάνω θα προβλέπονται σε απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter