H κυβέρνηση επιβραβεύει τη Cisco μετά την άντληση προσωπικών δεδομένων από παιδιά

H κυβέρνηση επιβραβεύει τη Cisco μετά την άντληση προσωπικών δεδομένων από παιδιά

Τη συνεργασία ΟΑΕΔ – Cisco για την επαγγελματική κατάρτιση ανέργων στην κυβερνοασφάλεια ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, με την εταιρία που άντλησε προσωπικά δεδομένα μαθητών, γονέων και καθηγητών με το αζημίωτο να διευρύνει τη συνεργασία της με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά τη σκανδαλώδη συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και το «κρυφτό» για τη σύμβαση που μόνο δωρεάν παροχή υπηρεσιών δεν προέβλεπε, η Cisco σύναψε συμφωνία με το υπουργείο Εργασίας. Η συμφωνία αφορά το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ για την κυβερνοασφάλεια και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την CISCΟ, με την παρουσίαση να πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή, σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση.

Όπως έγινε γνωστό, το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί την πρώτη κοινή δράση του ΟΑΕΔ και της CISCO για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν τον περασμένο Οκτώβριο, με την ιδιότητα των μελών της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση.

Κατά τις ανακοινώσεις, πρόκειται για την τρίτη σύμπραξη του ΟΑΕΔ με μεγάλο πολυεθνικό όμιλο μετά τις Google και Amazon, γεγονός που αποτελεί «προπομπό» για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την κατάρτιση, εστιάζοντας στις πιο σύγχρονες ψηφιακές δεξιότητες.

Μάλιστα, θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες νομοσχέδιο για τη νέα εποχή της κατάρτισης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση προγραμμάτων για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων εργαζομένων και ανέργων (upskilling) και την επανακατάρτισή τους (reskilling) που θα χρηματοδοτηθούν με πόρους άνω του 1 δις. από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και από το νέο ΕΣΠΑ.

To πρόγραμμα

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τομέα της πληροφορικής με εξειδίκευση στην κυβερνοασφάλεια. Προσφέρεται στα ελληνικά και παρέχεται δωρεάν από τη Cisco Hellas στον ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Η κατάρτιση θα διεξαχθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας CiscoNetworkingAcademy, ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωσή της, οι καταρτιζόμενοι θα αποκτήσουν Πιστοποιητικό Ολοκλήρωσης αλλά και Ψηφιακό Πιστοποιητικό (DigitalBadge) των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν.

«Η κατάρτιση για μας δεν είναι απλά ένα χαρτί»

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε:

«Η συνεργασία με τη Cisco αποτυπώνει αυτό που το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή: Η κατάρτιση για μας δεν είναι απλά ένα χαρτί, αλλά ένα μέσο απόκτησης των πιο σύγχρονων δεξιοτήτων, με υψηλού επιπέδου πιστοποίηση. Έχοντας την υψηλότερη ανεργία αλλά και το μεγαλύτερο πρόβλημα δεξιοτήτων σε ολόκληρη την ΕΕ, δεν έχουμε την πολυτέλεια να πετάμε λεφτά από το παράθυρο. Γι αυτό η συνεργασία του ΟΑΕΔ, αφενός με τα ελληνικά Πανεπιστήμια και αφετέρου με διεθνείς κολοσσούς –ιδιαίτερα σε θέματα ψηφιακών δεξιοτήτων- θα ανεβάσει το επίπεδο και θα συντελέσει στο να γίνει η κατάρτιση ένα πραγματικό εφόδιο εργαζομένων και ανέργων για το μέλλον».

«Θα είμαστε αρωγοί του ΟΑΕΔ»

Ο γενικός διευθυντής της Cisco για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Πορτογαλία, Αντώνης Τσιμπούκης, δήλωσε:

«Μέσα από το διεθνές πρόγραμμα Cisco Networking Academy έχουν έως σήμερα εκπαιδευτεί περισσότεροι από 12 εκατομμύρια μαθητές σε 180 χώρες στον κόσμο σε τεχνολογίες Πληροφορικής. Η συνεργασία με τον ΟΑΕΔ για παροχή προγραμμάτων ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων, αγγίζει τον πυρήνα των προθέσεων της παγκόσμιας αυτής πρωτοβουλίας. Τίποτα αντίστοιχο δεν μπορεί να συγκριθεί με την ευκαιρία που μας δίνεται να συνεισφέρουμε, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, στην ψηφιακή κατάρτιση ανέργων και την επαγγελματική εκπαίδευση μαθητών και σπουδαστών κάθε σχολής του Οργανισμού. Θα είμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια του ΟΑΕΔ και θα σταθούμε δίπλα στον Οργανισμό και τα στελέχη του, σε κάθε βήμα που θα εξελίσσει την πρωτοβουλία αυτή».

Διαβάστε επίσης:

Η Κεραμέως αποκρύπτει και τη σύμβαση με τη Cisco μετά τα πρακτικά της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

«Αθόρυβα» έφερε στο «φως» τις συμβάσεις με τη Cisco το υπουργείο Παιδείας

Τεράστιο θέμα από τη σύμβαση με τη Cisco που κρατούσε κρυφή η Κεραμέως – Μοίρασε δεδομένα και εκατ. ευρώ στην εταιρεία

«Βροχή» οι καταγγελίες για τη σύμβαση Cisco – Θέμα χρόνου να κληθεί για εξηγήσεις το υπουργείο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter