Η κυβέρνηση λέει και επίσημα «Όχι» στον έλεγχο της ακρίβειας (Video)

Η κυβέρνηση λέει και επίσημα «Όχι» στον έλεγχο της ακρίβειας (Video)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη  αρνείται πως μπορεί να ελέγξει τις τιμές των καυσίμων και των τροφίμων, ή πιο απλά επιλέγει να μην τις ελέγξει, αφού παραμένει κόκκινο πανί για τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της ο έλεγχος της Αγοράς προς όφελος των πολλών.

Με πλήρη παραδοχή ότι δεν θέλει να ελέγξει άμεσα τις τιμές των καυσίμων και των τροφίμων ισοδυναμούν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

Ο κύριος Οικονόμου επικαλέστηκε τη σταθερότητα της οικονομίας ενώ εκφόβισε με το ενδεχόμενο νέου δανεισμού αποκλείοντας τη μείωση του Ειδικού Φόρου στα Καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, αν και παραδέχθηκε πως οι τιμές είναι εκτός ελέγχου.

Ο ίδιος υποστήριξε πως μια πιθανή μείωση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα ή του ΦΠΑ στα τρόφιμα δεν μπορεί να εγγυηθεί πως οι μειώσεις θα περάσουν στους καταναλωτές, παραδεχόμενος έτσι την ολοσχερή αδυναμία της κυβέρνησης αλλά και της άρνησής της να ελέγξει την αγορά προς όφελος κυρίως των μεσαίων και των χαμηλότερων οικονομικά εισοδημάτων.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «είναι πολύ ισχυρή η πιθανότητα η κίνηση αυτή που θα στερούσε σημαντικό κομμάτι εσόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μην είχε το αντίστοιχο και ανάλογο αποτύπωμα που θέλει ο κόσμος. Δεν σήμαινε αυτόματα ότι θα πληρώναμε πολύ φτηνότερα τα είδη στα σούπερ μάρκετ ή πολύ φτηνότερα ακόμα και την βενζίνη. Πως είναι σίγουρο αυτό ότι οι επιχειρήσεις δεν θα κρατήσουν αυτό το όφελος; Δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανείς αυτό».

Στην προσπάθειά της να ακολουθήσει μια καθαρά νεοφιλελεύθερη πολιτική χωρίς κανένα έλεγχο της αγορά,ς ο κ. Οικονόμου προχώρησε σε σουρεαλιστικές λογικές.

Όπως είπε ακόμη και εάν μειωνόταν ο ΦΠΑ προσωρινά για κάποιους μήνες, «μετά θα υπήρχε ο κίνδυνος οι αυξήσεις να είναι πολύ μεγαλύτερες».

Αντίθετα ο κ. Οικονόμου προσπάθησε να αποπροσανατολίσει μιλώντας για επιτυχίες στο θέμα της ανεργίας και άλλα κυβερνητικά μέτρα, όπως για παράδειγμα τις πενταροδεκάρες που θα δώσει ως νέα αύξηση στον κατώτερο μισθό.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter