Η κυβέρνηση μεθοδεύει υποχρεωτικά τεστ ανά βδομάδα για τους ανεμβολίαστους

Η κυβέρνηση μεθοδεύει υποχρεωτικά τεστ ανά βδομάδα για τους ανεμβολίαστους

Νέα και ακόμα πιο σκληρά μέτρα μελετά το κυβερνητικό επιτελείο που επιχειρεί με κάθε τρόπο να “εκβιάσει” και να καταστήσει ντε φάκτο υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, οι ανεμβολίαστοι από το χειμώνα, θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εργαστηριακά τεστ, μία ή δύο την εβδομάδα, ως προϋπόθεση για την προσέλευση στην εργασία τους. Δηλαδή όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα επιδεικνύουν μοριακό ή ράπιντ τεστ.

Στο τραπέζι των συζητήσεων είναι οι ανεμβολίαστοι να επιδεικνύουν αρνητικά εργαστηριακά τεστ ακόμα και στους κλειστούς χώρους,  κάτι πάντως που είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο.

Ειδικότερα, όλοι όσοι είναι ανεμβολίαστοι, όπου κι αν δουλεύουν, πρέπει να κάνουν ράπιντ τεστ ή μοριακά μία ή δύο φορές την εβδομάδα που θα κάνει σε δημόσια ή ιδιωτική δομή. Αυτό σημαίνει κάθε δημόσιο φορέα ή ιδιωτική επιχείρηση όσο μικρή κι αν είναι αυτή.

«Πόρτα» στους ανεμβολίαστους

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα λιανικής και τα σούπερ μάρκετ κρίνεται ανέφικτο να επιβληθούν ράπιντ τεστ ή μοριακό στον κόσμο για να εισέλθουν. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν χιλιάδες πολίτες αποκλειστούν από χώρους από τους οποίους προμηθεύονται τα περισσότερα βασικά αγαθά για την καθημερινότητά τους!

Απομένει να δούμε τι θα ισχύει για τα κέντρα διασκέδασης και τα εστιατόρια όπου αυτή τη στιγμή στους εσωτερικούς χώρους μπαίνουν αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι. Οι συσκέψεις της επιτροπής για το ζήτημα είναι συνεχείς, και θα ενταθούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

 

Μυστικά & Documento

20/11/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter