Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέρριψε τη τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τα πόθεν έσχες

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέρριψε τη τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τα πόθεν έσχες

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

Φαίνεται πως ο υπουργός Οικονομικών δεν έκρινε πως το συγκεκριμένο μέτρο διαφάνειας είναι τόσο επιτακτικό όσο θεωρεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει τροπολογία ώστε όλοι οι υπόχρεοι να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος των δανείων τους, αλλά και την πορεία τους.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, επιχειρηματολόγησε υπέρ της απορριπτικής απόφασης λέγοντας ότι μελλοντικά η κυβέρνηση θα φέρει σχετική ρύθμιση.

Ο υπουργός Οικονομικών ακολούθησε την γραμμή του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ο οποίος τη Δευτέρα είχε δηλώσει πως «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εξετάσει πιθανές βελτιώσεις προς την κατεύθυνση αυτή που θα συνέβαλαν στη δημιουργία καλύτερης εικόνας της κοινής γνώμης για τον οικονομικό βίο και την περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών προσώπων. Αυτό όμως μπορεί να γίνει κατόπιν μιας έτσι πολύ ενδελεχούς εξέτασης του καθεστώτος που ισχύει για το πόθεν έσχες, εν ευθέτω χρόνω».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter