Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να κόψει το ρεύμα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να κόψει το ρεύμα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής

Κανένα πρόβλημα δεν φαίνεται να έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις κατηγορίες για τα στηρίγματα που προσέφερε στην παραγωγή υπερκερδών των εταιριών ενέργειας και την συμβολή της στην παραγωγή και διάχυση του φαινομένου της αισχροκέρδειας και της διαφθοράς στην ελληνική κοινωνία κι αυτό γιατί απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ η οποία περιείχε πρόταση προκειμένου να μην μην κόβεται το ρεύμα εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής προστατεύοντας τους καταναλωτές. Της ίδιας αντιμετώπισης έτυχαν επίσης όλες οι σχετικές τροπολογίες της αντιπολίτευσης.

Η νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την απαγόρευση της διακοπής ρεύματος στους πολίτες που δεν δύνανται να αποπληρώσουν τους υπερφουσκωμένους λογαριασμούς τους εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής μέχρι την έκδοση της τελικής δικαστικής απόφασης των προσφυγών κατά της ρήτρας. Έφερε υπογραφές σύσσωμης της Κ.Ο. και κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ψηφίστηκε σήμερα μόνο από τη Νέα Δημοκρατία.

Σχετική τροπολογία είχαν καταθέσει και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης όπως το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ. Η τροπολογία του ΚΙΝΑΛ αφορούσε στη «Ρύθμιση τιμής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε Πελάτες Χαμηλής και Μέσης Τάσης» ενώ εκείνη του ΚΚΕ στην «Κατάργηση της Ρήτρας αναπροσαρμογής, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ειδικού Τέλους για τη Μείωση Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος». Όλες τους απορρίφθηκαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter