Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτυγχάνει και στην απογραφή

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτυγχάνει και στην απογραφή

Σε εξέλιξη είναι πλέον η διαδικασία της απογραφής στην Ελλάδα, αλλά από πλευράς πολιτείας η αποτυχία ενημέρωσης σε σχέση με την διαδικασία, είναι τόσο έντονη που παραπέμπει στη συνολική αδιαφορία της κυβέρνησης για τον τρόπο ενημέρωσης των πολιτών, σε σημείο μάλιστα που έχει δημιουργήσει έως και… αρνητές.

Πρόκειται για καταγραφή που γίνεται κάθε δέκα χρόνια και που έχει τη δική της χρησιμότητα για το εκάστοτε κράτος. Υπάρχουν βέβαια εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο είναι αναγκαία μια τέτοια διαδικασία από τη στιγμή που τα στοιχεία του κάθε πολίτη πλέον είναι διαθέσιμα στην πολιτεία μέσω των αριθμών ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ωστόσο, η ΕΛΣΤΑΤ έχει τους δικούς τους, συγκεκριμένους λόγους, που διεξάγει την απογραφή.

Πάντως, η διαδικασία της Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών έχει ξεκινήσει, παρά τις αντιδράσεις μερίδας των πολιτών, με το Twitter να τη μετατρέπει σε trend. Τα στοιχεία που συλλέγονται δεν αφορούν απλά στο πόσοι Έλληνες υπάρχουν στη χώρα ή πόσα είναι τα κτήρια που θεωρούνται κατοικίες. Αντίθετα, καταγράφονται κι άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναλύονται μέσω της απογραφής και που χρησιμοποιούνται από αρκετούς τομείς του κρατικού μηχανισμού για διαφορετικές λειτουργίες του. Παρόλα αυτά, εμφανίστηκαν έως και αρνητές απογραφής το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να στηθεί «πάρτι» στο Twitter από τα σχόλια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter