Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαλύει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ για την «καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη» (Video)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαλύει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ για την «καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη» (Video)

Την επιμονή και τη στοχοπροσήλωση της κυβέρνησης στη διάλυση του δημοσίου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας επιβεβαίωσε με δήλωσή του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την Πέμπτη, την ώρα που στη Βουλή ψηφίζεται το νομοθέτημα που ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ και που σύσσωμες όλες οι ενώσεις υγειονομικών εργαζόμενων είναι στα κάγκελα με το νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα.

Με τους υγειονομικούς να βρίσκονται σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και σύσσωμες τις ενώσεις τους και την αντιπολίτευση να στηλιτεύουν κυβέρνηση και Θάνο Πλεύρη για το σχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ, θέσαμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο το ζήτημα, ο οποίος στην απάντησή του επιχείρησε να κρυφτεί πίσω από γενικόλογες αναφορές.

«Σήμερα ψηφίζεται και το νομοσχέδιο για την υγεία. Έχετε υπόψη σας κάποιο θεσμικό παράγοντα, κάποια ένωση υγειονομικών, που να στηρίζει το νομοσχέδιο;» ήταν η ερώτηση του documentonews.gr κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Πέμπτης, με το ερώτημα να μένει αναπάντητο, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται στριμωγμένη από όλους τους ενδιαφερόμενους.

«Το νομοσχέδιο για την υγεία ήταν σε δημόσια διαβούλευση αρκετό καιρό. Εκεί τοποθετήθηκαν πολλοί φορείς. Μέρος των παρατηρήσεών τους, όπως συμβαίνει σε διάφορα νομοσχέδια, υιοθετήθηκε κατά τη διαβούλευση. Στη Βουλή βαίνει προς ολοκλήρωση η συζήτηση αυτή, μετά από την ολοκλήρωση της συζήτησης στις επιτροπές» έσπευσε αρχικά να επικαλεστεί τις προβλέψεις του νόμου για διαβούλευση κάθε νομοσχεδίου ο Γιάννης Οικονόμου, παριστάνοντας πως -τάχα μου- αυτό δείχνει τη διάθεση της κυβέρνησης για «σύνθεση» απόψεων.

«Η Κυβέρνηση έχει εξηγήσει αναλυτικά πώς με τις αλλαγές, με τις παρεμβάσεις, με τις μεταρρυθμίσεις, μέσα από το νομοσχέδιο αυτό θα γίνει πιο ουσιαστική η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσα από ένα αναβαθμισμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που θα δώσει τη δυνατότητα καλύτερων συνθηκών εργασίας και καλύτερων αμοιβών για τους γιατρούς» συνέχισε πατώντας στην κυβερνητική γραμμή της μαγικής εικόνας που παρουσιάζουν εδώ και ημέρες τα κυβερνητικά στελέχη.

«Παράλληλα, θα διαμορφωθούν και δυνατότητες κάλυψης κενών εκεί που διαδοχικοί διαγωνισμοί και προκηρύξεις βγαίνουν άγονοι από ιδιώτες γιατρούς σε δημόσια νοσοκομεία, κυρίως στην ελληνική Περιφέρεια» συμπλήρωσε, καταλήγοντας πως το νομοθέτημα που διαλύει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και ανοίγει τις πόρτες διάπλατα στους ιδιώτες και στην ιδιωτεία των γιατρών πρόκειται να συμβάλουν στην «καλύτερη εξυπηρέτηση» των πολιτών.

«Και οι δύο αυτές βασικές πρόνοιες του νομοσχεδίου με μια σειρά και από άλλες, πολύ ουσιαστικές, παρεμβάσεις, έρχονται -νομίζω- να απαντήσουν σε πολύ ουσιαστικές ανάγκες και προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, πάντοτε με το βλέμμα στραμμένο στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη σε ένα δημόσιο αγαθό, σε ένα πολύ βασικό αγαθό, όπως είναι η υγεία» κατέληγε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, απαξιώνοντας έτσι κάθε μορφή αντίδρασης των γιατρών, των νοσηλευτών και των υπόλοιπων υγειονομικών που σύσσωμοι, ομόφωνα και από κάθε πολιτικό χώρο έχουν καταγγείλει το νομοθέτημα του υπουργείου Υγείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter