Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διορίζει στο Δημόσιο και κατά την προεκλογική περίοδο – Πού προσλαμβάνονται

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διορίζει στο Δημόσιο και κατά την προεκλογική περίοδο – Πού προσλαμβάνονται

Το σχέδιο νόμου-σκούπα του Υπουργείου Εσωτερικών που αναρτήθηκε στο opengov.gr για δημόσια διαβούλευση, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ρυθμίσεις για να γίνουν προσλήψεις/διορισμοί μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, αλλά και τοποθετήσεις προϊσταμένων στα υπουργεία, μετά τη διάλυση της Bουλής για τις εκλογές. Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του documentonews.gr για τροποποίηση του άρθρου 28 του ν.2190/94 , του λεγόμενου νόμου Πεπονή ,  αναφορικά με την απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών στο δημόσιο κατά την χρονική περίοδο μεταξύ της προκήρυξης των εκλογών και του σχηματισμού κυβέρνησης.

Δείτε επίσης: Πρωτοφανές: Διορισμοί στο Δημόσιο και κατά την προεκλογική περίοδο

Στο πολυνομοσχέδιο Βορίδη που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνεται διάταξη στο άρθρο 21, η οποία αναφέρει ότι από τους περιορισμούς του άρθρου 28 του ν. 2190/1994, περί ρύθμισης προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά τις προεκλογικές περιόδους, εξαιρούνται μεταξύ άλλων:

-Η έκδοση πράξεων που αφορούν διορισμούς ή προσλήψεις μονίμου και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού,  εφόσον πριν την ημερομηνία προκήρυξης των βουλευτικών εκλογών έχουν δημοσιευθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) οι οριστικοί πίνακες διοριστέων/προσληπτέων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

– Η έκδοση πράξεων που αφορούν διορισμούς και προσλήψεις μονίμου και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού σε φορείς της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4765/2021 σε θέσεις που έχουν εγκριθεί προς κάλυψη σύμφωνα με τις παρ. 7 και 8 του άρθρου 25 του ν. 4765/2021 και έχουν εκδοθεί πριν από την ημερομηνία προκήρυξης των βουλευτικών εκλογών οι οριστικοί πίνακες διοριστέων/προσληπτέων από το Α.Σ.Ε.Π.

-Οι ενέργειες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του δεύτερου σταδίου του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού της προκήρυξης 2Γ/2022 του Α.Σ.Ε.Π. (ΑΣΕΠ 75) σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4765/2021.

– Τοποθετήσεις προϊσταμένων εφόσον μέχρι την προκήρυξη των εκλογών έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία της δομημένης συνέντευξης από τα αρμόδια Ειδικά Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων και Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων κατ΄ εφαρμογή των άρθρων 84 έως 86 του Κώδικα Κατάστασης Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007, Α΄26).

Επίσης, μεταξύ άλλων εξαιρούνται η έκδοση πράξεων μετάταξης πρώην δημοτικών αστυνομικών σε δήμους σε θέσεις κλάδου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας, με τη διαδικασία της μεταβατικής διάταξης της παρ. 4 του άρθρου 36 του ν. 5003/2022 (Α΄230), καθώς και αποσπάσεις και μετατάξεις υπαλλήλων που έχουν εγκριθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 7 ή τα άρθρα 11 και 11Α του ν. 4440/2016 (Α’ 224) καθώς και την παρ. 2 του άρθρου 34 του ν. 5027/2023 (Α’ 48).

Ολα αυτά  περιλαμβάνονται στο άρθρο  21 (“Εξαιρέσεις από την αναστολή προσλήψεων λόγω εκλογών – Τροποποίηση άρθρου 28 ν. 2190/1994”) του   νομοσχεδίου-σκούπα που έθεσε προς διαβούεση ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Το νομοσχέδιο -σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών έχει τίτλο «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού – Ρυθμίσεις σχετικά με τον ειδικό εκλογικό χώρο για ΑμεΑ και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών».  

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter