Χωρίς αιδώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση Λιγνάδη

Χωρίς αιδώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση Λιγνάδη

Πίσω από τον ποινικό κώδικα που ψηφίστηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να κρυφτεί η κυβέρνηση για την υπόθεση της αποφυλάκισης του καταδικασμένου βιαστή ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, επιχειρώντας παράλληλα να νίψει τας χείρας της από τις πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης, παρότι αποτελούσε τον εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Λίνας Μενδώνη για το τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.

Ως μία οποιαδήποτε ποινική υπόθεση προσπάθησε να παρουσιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την πολύκροτη δίκη και καταδίκη του Δημήτρη Λιγνάδη για τον βιασμό δύο ανηλίκων, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως «μόνο ένα τέτοιο κόμμα θα μπορούσε είτε να κοιτάξει να καπηλευτεί, είτε να αναγάγει σε θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης μία δικαστική απόφαση», υποστηρίζοντας μάλιστα πως πρόκειται «για ένα θέμα που δεν έχει πολιτική διάσταση αλλά ποινική διάσταση».

Μην μένοντας εκεί, παρότι κλήθηκε δις να σχολιάσει την απόφαση της Δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση του σκηνοθέτη παρά την καταδίκη του σε 12 χρόνια φυλάκιση, εκείνος επικαλέστηκε τον ποινικό κώδικα που ψηφίστηκε στα τέλη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως «εάν η δικαιοσύνη είχε τη δυνατότητα να αποφασίσει με βάση την αλλαγή που έκανε η Νέα Δημοκρατία στον ποινικό κώδικα το 2021, τότε με βάση αυτή την αλλαγή, η ποινή θα ήταν ισόβια».

Προηγουμένως δε φρόντισε να ψέξει τόσο την αξιωματική αντιπολίτευση, όσο όμως και τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας που αντιδρά στη σκανδαλώδη αποφυλάκιση, τονίζοντας πως «το να γίνεται μία δικαστική απόφαση για μία υπόθεση βιασμού θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να θεωρείται κανονικό σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία».

«Με βάση τα όσα ίσχυαν στον ποινικό κώδικα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αυτά τα αποτελέσματα και την απόφαση της Δικαιοσύνης, εάν δικαζόταν με βάση τον ποινικό κώδικα που έφερε η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ο βιασμός ανηλίκων θα τιμωρούταν με ισόβια» ανέφερε παρακάτω, ενώ στη συνέχεια κλήθηκε εκ νέου να τοποθετηθεί, με τη σημείωση πως το κίνημα Metoo προκάλεσε πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, ακυρώνοντας έτσι τον ισχυρισμό του για ένα «απλώς» ποινικό ζήτημα.

«Η κοινωνία και οι πολίτες έχουν δικαίωμα να κρίνουν και να αξιολογούν τις αποφάσεις, πρώτα και πάνω απ’ όλα όμως, εκείνο πο πρέπει να έχουμε κατα νου όλοι, είναι ότι η δικαιοσύνη δεν αποφασίζει εν κενώ. Αποφασίζει με βάση τους νόμους, τον ποινικό κώδικα, το πλαίσιο το θεσμικό που ισχύει και χαρακτηρίζει κάθε υπόθεση» αποδέχτηκε ο Γ. Οικονόμου, επιμένοντας στη συνέχεια στις κατηγορίες κατά ΣΥΡΙΖΑ για την χθεσινή απόφαση.

«Σε ότι αφορά τα αδικήματα του βιασμού ανηλίκων, η κυβέρνηση ΝΔ με την αλλαγή που έκανε κατέστησε το έγκλημα αυτό του βιασμού των ανηλίκων τέτοιον ώστε να τιμωρείται με ισόβια. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε επί της προηγούμενης διακυβέρνησης. Από εκεί και πέρα, οι δικαστές αποφασίζουν με βάση τα κριτήρια που πρέπει να αποφασίζει η δικαιοσύνη και το ισχύων θεσμικό πλαίσιο που έχουν στη διάθεσή τους» κατέληξε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter