Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει την πανδημία κάτω απ’ το χαλί αλλάζοντας τον τρόπο υπολογισμού των νεκρών

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει την πανδημία κάτω απ’ το χαλί αλλάζοντας τον τρόπο υπολογισμού των νεκρών

Κάθε τρόπο προκειμένου να μην εκτεθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προσπαθούν να εξαντλήσουν για να μην παραδεχτούν πως απέτυχαν με την διαχείριση της πανδημίας, καθώς τόσο οι αριθμοί όσο και οι επιστήμονες μαρτυρούν τον εφησυχασμό και την υποτίμηση των μέτρων προφύλαξης για τον κορονοϊό.

Την ώρα που η πορεία της πανδημίας συνεχίζεται με… σπασμένα φρένα και εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν την ζωή τους κάθε εβδομάδα, ο Θάνος Πλεύρης ισχυρίζεται ότι δεν είχαμε αύξηση θανάτων, «απλώς το ποσοστό των θανάτων από τον Μάιο και μετά συνδυάζονται με περιστατικά ήταν με οποιαδήποτε αιτία και είχαν και κορονοϊό», και αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού των νεκρών για να κρύψει την πανδημία κάτω απ’ το χαλί.

Από δω και στο εξής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο Open, στις επιδημιολογικές εκθέσεις του ΕΟΔΥ, θα αναφέρονται πόσοι νεκροί είναι με αιτία τον κορονοϊό και πόσοι με άλλη αιτία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοντέλο που ακολουθεί η χώρα μας για την καταγραφή των θανάτων βασίζεται στο μοντέλο του ΠΟΥ.

«Στους θανάτους που θα δηλώνουμε, θα αναφέρουμε πόσοι από αυτούς είναι με αιτία τον COVID και πόσοι είναι με άλλη αιτία, αλλά τα άτομα είχαν COVID. Συνεπώς δεν είχαμε αύξηση θανάτων, απλά το ποσοστό των θανάτων από τον Μάιο και μετά συνδυάζονται με περιστατικά ήταν με οποιαδήποτε αιτία και είχαν και COVID. Αυτά όλα τα στοιχεία θα αναλυθούν και θα συνεχίσουμε να λέμε επακριβώς του θανάτους, όμως και απόδειξη αυτού που λέμε, είναι πως δεν υπήρχε αύξηση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας», ανέφερε.

Πάντως, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως εάν κανείς προσθέσει τους νεκρούς που ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα για τον μήνα Ιούλιο, το αποτέλεσμα που θα βγάλει θα είναι μικρότερό σε σχέση με τους νεκρούς που ανακοινώνονται συνολικά από την αρχή της πανδημίας, πάλι για τον Ιούλιο.
Συγκεκριμένα, μέχρι τις 30 Ιουνίου, οι νεκροί ανέρχονταν σε 30.232 ενώ στις 31 Ιουλίου εκτοξεύτηκε στους 31.377, κάνοντας λοιπόν την αφαίρεση προκύπτουν 1.145 νεκροί, σε αντίθεση με τις εβδομαδιαίες εκθέσεις όπου προσθέτοντας τους νεκρούς που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ προκύπτουν 842 νεκροί, δηλαδή 305 νεκροί λιγότεροι.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter