Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ποντάρει στον φόβο με «αντι-drone» σχέδιο για την Αθήνα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ποντάρει στον φόβο με «αντι-drone» σχέδιο για την Αθήνα

«Ομπρέλα» προστασίας ετοιμάζεται να ανοίξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το κέντρο της Αθήνας και μαζί την «πόρτα» για νέες προμήθειες σε ιδιώτες με πρόσχημα την ασφάλεια.

«Επανέρχεται το σχέδιο για ηλεκτρονική ομπρέλα προστασίας Προεδρικού, Μαξίμου και Βουλής από επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη», διαβάζουμε στο φύλλο των «Νέων» της Πέμπτης και στο ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εν λόγω πηγή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει θορυβηθεί από τις επιθέσεις ρωσικών drones κατά ουκρανικών στόχων σε πολυκατοικίες και σημαντικές υποδομές στο Κίεβο, γεγονός που οδηγεί τον Τάκη Θεοδωρικάκο να δηλώνει «ότι πρέπει να ληφθεί κάθε μέτρο για την προστασία κρίσιμων εγκαταστάσεων».

Το σχέδιο που έχει εκπονηθεί, όπως σημειώνεται, αφορά κάλυψης με «ραντάρ – ομπρέλα» ακτίνας 500 μέτρων, η οποία θα δύναται να εντοπίζει, να κλειδώνει και να καταρρίπτει μέχρι και 10 drones φορτωμένα με εκρηκτικά, καλύπτοντας μία σειρά σημαντικών υποδομών στο κέντρο της Αθήνας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται, όπως φαίνεται, να προχωρήσει σε ακόμη μία επένδυση – χατίρι προς ιδιώτες, με το κόστος να ανέρχεται από 30.000 έως 5 εκατ. ευρώ για την προμήθεια drones τέτοιου τύπου (UAV) ούτως ώστε να δημιουργηθεί μία «ομπρέλα – προστασίας», έχοντας ήδη ανοίξει την «ομπρέλα» του φόβου, περνώντας μέσω των φιλικών ΜΜΕ μηνύματα ότι υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για το κέντρο της Αθήνας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter