Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να καταλάβει με ΜΑΤ την αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ (Video)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να καταλάβει με ΜΑΤ την αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ (Video)
Φωτογραφία: infolibre.gr

Μια μεγάλη επιχείρηση διεξάγεται αυτή τη στιγμή στον ευρύτερο χώρο του μοναδικού αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της Ευρώπης, στη ΒΙΟΜΕ. Από τις πρώτες πρωινές ώρες, το fund που αγόρασε σε πλειστηριασμό το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου, έχει στείλει εργολάβους με τα συνεργεία τους, ώστε να περιφραχθεί ο χώρος. Μαζί με τα συνεργεία έφτασαν στον χώρο και μικρές αστυνομικές δυνάμεις για να επιβλέψουν όσα γίνονται και να καλέσουν σε ενισχύσεις, εάν υπάρξει αντίσταση από τους εργάτες και τους αλληλέγγυους.

Αυτή τη στιγμή, αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι στη ΒΙΟΜΕ συγκεντρώνονται στην είσοδο του εργοστασίου για να σώσουν το μοναδικό αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο στην Ευρώπη και έχουν καταφέρει να κρατήσουν τα μηχανήματα εκτός των οικοπέδων της ΒΙΟΜΕ.

Ο αλληλέγγυος κόσμος που βρίσκεται στο σημείο, κρατάει σταθερά την είσοδο και τα μηχανήματα δεν έχουν μπει στη ΒΙΟΜΕ, αλλά όπως φαίνεται στο βίντεο, πραγματοποιούν έργα, στο διπλανό οικόπεδο, που ανήκει στη Φίλκεραμ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο ένα fund από την Νότια Αφρική εξαγόρασε σε πλειστηριασμό το οικόπεδο της Filkeram, εντός του οποίου βρίσκεται και το μεγαλύτερο μέρος της ΒΙΟΜΕ. Από τότε έχουν διεξαχθεί δεκάδες εκδηλώσεις στη ΒΙΟΜΕ, στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα προκειμένου να αποφευχθεί η εκκένωση και σε αυτό το χρονικό διάστημα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το παρόν. Έτσι λοιπόν, η ΒΙΟΜΕ που έχει δεχθεί διαφορετικές μορφές καταστολής, από δικαστικές διαμάχες, μέχρι διακοπή ρεύματος, μετά από 10 χρόνια ζωής, βιώνει αυτή τη στιγμή την μεγαλύτερη απειλή στην ιστορία της.

Ακολουθεί βίντεο από τα έργα περίφραξης, το οποίο ανέβηκε από το infolibre.gr

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter