Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σέρνει στα δικαστήρια τους απεργούς του Μετρό – Μόλις μία ημέρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σέρνει στα δικαστήρια τους απεργούς του Μετρό – Μόλις μία ημέρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Η αναίσχυντη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωρίς καμία αιδώ, στέλνουν στα δικαστήρια τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της, μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης, η οποία άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Αθηνών, κήρυξε απεργία για την Πέμπτη 2/3 από τις 6 το πρωί ως τις 12 το βράδυ με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την ασφάλεια, τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικά, ανταλλακτικά, αναλώσιμα συντήρησης αλλά και για την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό για όλες τις ειδικότητες λειτουργίας και συντήρησης «που αναγκάζουν το υπάρχων προσωπικό σε εξαντλητικά ωράρια εργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται» όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, έκρινε σκόπιμο να σύρει τους εργαζομένους στα δικαστήρια προκειμένου να κριθεί παράνομη η απεργία, όπως άλλωστε συμβαίνει στην πλειονότητα των απεργιακών κινητοποιήσεων, για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις του κόσμου.

Όλα αυτά, την ώρα που καλλιεργείται ένα κλίμα αμφισβήτησης του ρόλου των συνδικαλιστών, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ ρώτησε συνδικαλιστή εάν έχουν απεργήσει ποτέ στον σιδηρόδρομο για ζητήματα αναβάθμισης της ασφάλειας.

Διαβάστε σχετικά: Συνδικαλιστής αποστόμωσε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ για τις απεργίες στον σιδηρόδρομο και τον νόμο Χατζηδάκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο πήρε την ντροπιαστική απόφαση να στείλει στα δικαστήρια την απεργιακή κινητοποίηση είναι το παρακάτω:

Πρόεδρος: Χαράλαμπος Δαμάσκος, Πολ. Μηχανικός, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Διευθύνων Σύμβουλος: Αθανάσιος Κοτταράς, Οικονομολόγος, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Αναπληρώτρια Πρόεδρος: Ελένη Βλαχογιάννη, Αν. Καθηγήτρια Ε.Μ.Π., Μη Εκτελεστικό Μέλος

Μέλη:

Μαρία Κολυβά, Ορκωτός Ελεγκτής, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου

Παναγιώτης Πέγκας, Οικονομολόγος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Σπυρίδων Ρεβύθης, Εκπρόσωπος Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter