Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξαναφέρνει έναν στρατηγό στο Μαξίμου

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξαναφέρνει έναν στρατηγό στο Μαξίμου

Σε μια περίοδο που ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι διεθνείς εξελίξεις αλλά και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται ότι επιζητεί εκ νέου τις υπηρεσίες του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ και τέως Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο στρατηγός εν αποστρατεία αποκτά θέση στο Μαξίμου, δίπλα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένο. Πολλά έχουν ακουστεί για τις επόμενες κινήσεις του αλλά και την αξιοποίησή του ως υποψηφίου στις εκλογές (εθνικές) ή και περιφερειακές.

Οπως αποτυπώνεται στην υπ’ αρ. 52/08.03.2022 απόφαση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, που παρουσιάζει το Documentonews.gr, ο Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού Αλκιβιάδης Στεφανής, διορίζεται από την 1η Μαρτίου 2022 , σε θέση συνεργάτη στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, με τις αποδοχές του 13ου Μισθολογικού Κλιμακίου της Πανεπιστημιακής Κατηγορίας. Την απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ. Αρ. Φύλλου 163 -9.3.2022) υπογράφει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

Είχε διατελέσει Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού από το 2017 έως τον Ιανουάριο του 2019 , οπότε τερμάτισε την σταδιοδρομία του ενώ λίγο αργότερα, τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη . Κατά τον ανασχηματισμό το καλοκαίρι του 2021 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τον περιέλαβε στη σύνθεση της κυβέρνησης . Ο Αλκιβιάδης Στεφανής είχε απομακρυνθεί από το υπουργείο Άμυνας, τέλος Αυγούστου του 2021, και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέλαβε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter