Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «χαρίζει» το ΕΚΑΒ στους ιδιώτες αντί να προσλάβει επικουρικό προσωπικό, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «χαρίζει» το ΕΚΑΒ στους ιδιώτες αντί να προσλάβει επικουρικό προσωπικό, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Προς ιδιωτικοποίηση μέρους των δραστηριοτήτων του ΕΚΑΒ προχωρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, σπαταλώντας δημόσιο χρήμα αντί να προσλάβει επικουρικό προσωπικό για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

Συγκεκριμένα, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να συνάψει Σύμβαση με Ιδιωτική Εταιρεία ασθενοφόρων για να εκτελεί την διενέργεια δευτερογενών διακομιδών σε πρώτη φάση για τα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός, «Σισμανόγλειο» και «Ιπποκράτειο», σύμφωνα με όσα σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Με την συγκεκριμένη απόφαση σπαταλάται δημόσιο χρήμα, την στιγμή που το ΕΚΑΒ θα μπορούσε να προσλάβει επικουρικό προσωπικό για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες στις δευτερογενείς διακομιδές» τονίζουν.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να σταματήσει άμεσα τις ενέργειες αυτές να ανακαλέσει την σχετική απόφαση και σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία. Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά.

Σχετική ερώτηση κατέθεσαν την Τρίτη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση έρχεται να δρομολογήσει την πλήρη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του ΕΚΑΒ όπως οι δευτερογενείς διακομιδές (εξιτήρια, επανεξετάσεις), με την επίσημη πλέον ανάθεση τους σε ιδιωτικές εταιρείες που διαθέτουν ασθενοφόρα.

Διαβάστε επίσης: Ξεπουλάνε και το ΕΚΑΒ: Ταρίφες έως 90 ευρώ και ιδιωτικά ασθενοφόρα στα δημόσια νοσοκομεία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter