Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «χρηματοδοτεί» πυρηνικό εργοστάσιο στη Βουλγαρία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «χρηματοδοτεί» πυρηνικό εργοστάσιο στη Βουλγαρία

Από την πίσω πόρτα έχει αποφασίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να εισάγει την πυρηνική ενέργεια στη χώρα μας.

Ανενδοίαστα αποφάσισε σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ, που σημειωτέον δεν διαψεύστηκαν από καμία πλευρά, να ξεκινήσει συνομιλίες με την βουλγαρική κυβέρνηση για να νοικιάσει πυρηνικό εργοστάσιο στη Βουλγαρία με σκοπό να «απεξαρτηθεί» η χώρα μας από τα ορυκτά καύσιμα και από το εκ Ρωσίας φυσικό αέριο σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Μάλιστα ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Βαρτζόπουλος σε tweet του πανηγυρίζει αναφέροντας «Η Βουλγαρία ξεκίνησε συνομιλίες με την Ελλάδα για την κατασκευή ενός νέου πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής σε βουλγαρικό έδαφος που θα χρησιμοποιηθεί από την Ελλάδα βάσει 20ετούς σύμβασης ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Α. Βασίλεφ. Εξαιρετική εξέλιξη!».

Την ώρα που στη Γερμανία μιλώντας στο γερμανικό ZDF η πράσινη υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωνε πως «πιστεύει ότι μια μεταγενέστερη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα στη Γερμανία είναι δυνατή ενόψει πιθανής συμφόρησης στον ενεργειακό εφοδιασμό λόγω της σύγκρουσης με τη Ρωσία. Ναι, αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε και εμείς για αυτόν τον πόλεμο από τον κ. Πούτιν», ο Κυριάκος Μητσοτάκης φανατικά υποστηρίζει την κατάργησή τους και την αντικατάστασή τους από πυρηνικά εργοστάσια.

Όχι ακόμη στη χώρα μας, αλλά σε τίποτα δεν θα τον εμποδίσει να ενεργοποιήσει μια πιθανή μυστική συμφωνία με τη Γαλλία για εγκατάσταση μικρών πυρηνικών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι οι Γερμανοί έχουν κλείσει όλα τους τα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ οι Γάλλοι κατασκευάζουν νέα και πουλάνε πυρηνικούς μικρούς αντιδραστήρες.

Και όλα αυτά εν κρυπτώ. Καμία διαβούλευση με κανέναν. Αποφασίζουμε και διατάσουμε, όπως την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Αλλά και κάτι ακόμη αποφάσισε ο Κυριάκος μόνος του. Την παραχώρηση μετοχών του λιμένα της Αλεξανδρούπολης στους Βούλγαρους, κάνοντας πραγματικότητα το παντοτινό όνειρό τους να βγουν στο Αιγαίο. Κάτι που είχε προκαλέσει πολλούς πολέμους μεταξύ των δύο χωρών.

Και το ερώτημα είναι, τι ακριβώς κάνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του. Λαμβάνουν αποφάσεις ξεπουλώντας τα πάντα ανεξάρτητα εθνικού και κοινωνικού κόστους; Πότε θα σταματήσει αυτή η αιμορραγία πριν καταστεί εθνικά επικίνδυνη;

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter