Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζητά αναδρομικά χιλιάδες ευρώ από τους εργαζομένων στο «Νοσοκομείο Αττικόν»

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζητά αναδρομικά χιλιάδες ευρώ από τους εργαζομένων στο «Νοσοκομείο Αττικόν»

«Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι» λένε οι εργαζόμενοι του «Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν» με αφορμή την εντολή επιστροφής χρημάτων από εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα το Σωματείο Εργαζομένων απαιτεί να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια οικονομικής αφαίμαξης δεκάδων εργαζομένων του νοσοκομείου, με πολυετή προϋπηρεσία σε Ωνάσειο και Ερρίκος Ντυνάν, από τους οποίους ζητείται η επιστροφή χιλιάδων ευρώ αναδρομικά!!! Ποσά τα οποία
έχουν λάβει κανονικά δια μέσου της μισθοδοσίας εδώ και χρόνια και για τα οποία έχουν φορολογηθεί κατ επανάληψη.

«Οι εργαζόμενοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για τις ασάφειες των νόμων, τις παλινωδίες τους και τις… αναδρομικές διευκρινίσεις τους. Ούτε για τα λάθη των διοικητικών υπευθύνων» αναφέρει το σωματείο εργαζομένων ξεκαθαρίζοντας ότι: «σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποδεχτούμε τέτοιες πρακτικές. Εκεί που μας χρωστάγανε ζητάνε και το βόδι. Όχι μόνο οι μισθοί μας είναι άθλιοι, όχι μόνο αυξήσεις δεν βλέπουμε εδώ και 15 χρόνια όταν η ακρίβεια καλπάζει. Σε λίγο θα μας ζητάνε και αναδρομικές επιστροφές επικαλούμενοι τη μία ή την άλλη (εκ των υστέρων) νομοθετική ρύθμιση. Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας, εδώ και τώρα, να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που να μην καταλογίζει στους εργαζόμενους (αφορά και άλλα νοσοκομεία) οποιαδήποτε επιστροφή ποσού. Σε κάθε περίπτωση θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο, και με δικαστικές προσφυγές και μηνύσεις κατά των υπευθύνων, τους συναδέλφους μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter