Η κυβέρνηση προτείνει: να κρατάμε μικρό καλάθι στο σούπερ μάρκετ

Η κυβέρνηση προτείνει: να κρατάμε μικρό καλάθι στο σούπερ μάρκετ

Κυβερνητικό μέτρο κατά της ακρίβειας: Να κρατάμε μικρό καλάθι στο σούπερ μάρκετ.

Κυβέρνηση του ό,τι να ‘ναι, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, πρόκειται για νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που προτιμά να μην πάρει μέτρα, να αφήσει τις τιμές στην ανηφόρα, πιστή στην ιδεολογική ταξική της εμμονή να δημιουργεί κέρδη υπέρ των λίγων.

Πολλές φορές αυτή η κυβέρνηση αρνήθηκε να λάβει μέτρα για συγκράτηση της κερδοσκοπίας, όπως ήταν για παράδειγμα τα τεστ κατά του κορονοϊού.
Αφού άφησε το χρόνο να περάσει, και αφού τα κοινωνικά δίκτυα (με απλά λόγια) «την ξεφτίλισαν», αναγκάστηκε να λάβει μέτρα.

Αυτό έγινε και με το λιγνίτη για την παραγωγή ενέργειας, όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κούναγε το δάχτυλο στη Βουλή στον Αλέξη Τσίπρα για να μάθουμε μερικά 24ωρα μετά πως είχαν πάρει μπρος οι… λιγνίτες.

Και ενώ μας έλεγαν πως ο πληθωρισμός ήταν εισαγόμενος (άρα δεν φταίνε) και ενώ μας έλεγαν πως θα κρατούσε λίγο και ήταν παροδικό για να αρνούνται να γίνουν… σοβιετία με μέτρα, ήρθε στη συνέχεια η σύσταση να μην ανάβουμε πολύ το θερμοσίφωνο.

Λες και δεν προσέχαμε πόσο ανάβαμε το θερμοσίφωνο και πόσο ανάβαμε το αιρ κοντίσιον για να ζεσταθούμε ή τη θέρμανση9αν είχε το σπίτι ή η πολυκατοικία πετρέλαιο…).

Τώρα ήρθε και ο «λίστας Πέτσα» να πατάξει τη σπατάλη μας συστήνοντας μας να παίρνουμε μικρό καλάθι στο σούπερ μάρκετ και να σκεφτόμαστε ακριβώς τι θα πάρουμε:

«Πρέπει να κάνουμε έναν καλό σχεδιασμό όλοι μας για το επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς υπερβολές φυσικά», είπε –υπότίθεται- σοβαρός υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Να «κρατάμε μικρό καλάθι και να κάνουμε έναν καλό σχεδιασμό όλοι μας» πρότεινε σήμερα για την ακρίβεια ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Άρα να κρατάμε μικρό καλάθι, να λέμε συνεχώς στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις ότι θα πρέπει όλοι μαζί να ξεπεράσουμε την κρίση, εμείς από πλευράς μας σας στηρίζουμε με μειώσεις φόρων λελογισμένα, με αυξήσεις του διαθέσιμου εισοδήματος, πάλι λελογισμένα, αλλά κι εκείνοι θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτή η κατάσταση δεν ήρθε για να φύγει σε έναν μήνα και θα συνεχίσει για αρκετούς μήνες, δυστυχώς.»

Εντάξει… να κάνουμε και το σταυρό μας όπως κάνει ο Άδωνης Γεωργιάδης…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter