Η κυβέρνηση συνεχίζει να καλύπτει Χειμάρα και… «Πάτσηδες» παρά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Η κυβέρνηση συνεχίζει να καλύπτει Χειμάρα και… «Πάτσηδες» παρά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Την απροθυμία της κυβέρνησης να αναλάβει πρωτοβουλίες για να κινηθούν οι νομικές διαδικασίες όπως στην περίπτωση Πάτση επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα για την υπόθεση των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ δημοσίου χρήματος στις επιχειρήσεις του παραιτημένου βουλευτή Θέμη Χειμάρα. Ο Γιάννης Οικονόμου «πέταξε» το μπαλάκι της ευθύνης στη Δικαιοσύνη, η οποία παρενέβη για την υπόθεση, βάζοντας στο στόχαστρο και τους τοπικούς άρχοντες που τον χρηματοδότησαν, μετά από νέο δημοσίευμα του Documento.

Διαβάστε επίσης: Παρέμβαση Οικονομικού Εισαγγελέα για Χειμάρα μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Το «άλλο Πάτσης, άλλο Χειμάρας» διατράνωσε και τη Δευτέρα κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου για την υπόθεση της παραβίασης του ασυμβίβαστου από τον -πρώην πλέον- βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σχεδόν την ίδια ώρα γινόταν γνωστή η παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα για την υπόθεση. Όπως έγινε γνωστό, ο Χρήστος Μπαρδάκης παρήγγειλε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον έλεγχο τυχόν κακουργημάτων, όπως ηθική αυτουργία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ αναμένεται να μπουν στο στόχαστρο και οι εκπρόσωποι των δήμων που έδιναν τις δουλειές στην επιχείρηση του νεοδημοκράτη επιχειρηματία βουλευτή.

Παρά ταύτα, λίγο πριν, όταν το documentonews.gr ζήτησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τον λόγο που μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν πήρε κάποια σχετική πρωτοβουλία, ένω έτσι και αλλιώς αρνήθηκε να προχωρήσει και στη διαγραφή του δίνοντας το περιθώριο να παραιτηθεί, ο Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να καλύψει το γαλάζιο στέλεχος, όπως και σειρά γαλάζιων στελεχών που εμπλέκονται σε υποθέσεις και καταγγελίες διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

«Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Δικαιοσύνη (σ.σ. μέχρι εκείνη την ώρα) δεν έχει πάρει πρωτοβουλία για τα νόμιμα, παρότι το Σύνταγμα προβλέπει ακύρωση των πράξεων. Σας ανησυχεί αυτό μήπως είναι ένα σήμα σε επιχειρηματίες -εκλογές έρχονται- μια πρόσκληση ανοιχτή να παραβιάσουν το ασυμβίβαστο και άλλοι;» ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Συμπληρωματικά, ζητήσαμε μία απόλυτη απάντηση για το «εάν υπάρχουν άλλοι βουλευτές, αντίστοιχες περιπτώσεις όπως ο κ. Πάτσης και ο κ. Χειμάρας».

«Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω στα ζητήματα αυτά από τις απαντήσεις που έχω δώσει την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι γνωστοί οι νόμοι, τα ασυμβίβαστα, οι περιορισμοί, όπως επίσης και τα όργανα της πολιτείας που είναι επιφορτισμένα με το να ελέγχουν περαιτέρω πράγματα πέραν του ασυμβιβάστου, σαν και αυτά που περιγράψατε» απάντησε αρχικά ο Γ. Οικονόμου, πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης για την εφαρμογή του νόμου στη Δικαιοσύνη, αλλά παραβλέποντας το πολιτικό ζήτημα που γεννάται και από την υπόθεση Χειμάρα.

Στη συνέχεια δε, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρώντας συμψηφισμό με δύο υποθέσεις της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα της Όλγας Γεροβασίλη και του Αλέκου Φλαμπουράρη από το 2015, στους οποίους κούνησε το δάχτυλο αποφεύγοντας να απαντήσει στα ερωτήματα που του τέθηκαν.

«Παρεπιπτόντως ακόμα περιμένω μία απάντηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα των δύο υπουργών του που είχαν υποπέσει σε αυτά τα ασυμβίβαστα, της κας Γεροβασίλη και του κ. Φλαμπουράρη. Θα πει κανείς ότι πολιτικά κρίθηκε στις εκλογές,ενδεχομένως. Παρόλα αυτά, εδώ υπάρχει ένα ηθικό ζήτημα, δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα έπρεπε να παίρνουν δουλειές από το δημόσιο, παίρνανε και μάλιστα σε ικανοποιητικό βαθμό, τολμώ να πω. Δεν είδα να υπάρχει κάποια κίνηση και δεν είδα να υπάρχει κάποιο σχόλιο, ή έστω κάποια αυτοκριτική σήμερα, γι’ αυτό το ζήτημα. Περιμένουμε από την προηγούμενη εβδομάδα. Περιμένουμε…» δήλωσε ο Γ. Οικονόμου, που αφιέρωσε… διπλάσια απάντηση στην επιχείρηση συμψηφισμού, την ώρα που ένα ακόμα στέλεχός της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπαίνει στο στόχαστρο του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Σημειώνεται πως λίγο πριν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να δώσει απάντηση και για τις νέες αποκαλύψεις για μπίζνες γαλάζιων στελεχών, και συγκεκριμένα για το δημοσίευμα του Θανάση Κουκάκη στο newsbomb.gr, σύμφωνα με το οποίο οι Ανδρέας Κουτούπης (συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ) και Ανδρέας (Άκης) Ροδάκος (ο οποίος δεν κατέχει επίσημη θέση στη ΝΔ, αλλά είναι φίλος του Άδωνη Γεωργιάδη), έχουν εξασφαλίσει την τελευταία τριετία μέσω διαφόρων εταιρειών συμφερόντων τους, σχεδόν 420 συμβάσεις αξίας 5,5 εκατ. ευρώ περίπου από το Δημόσιο.

Διαβάστε επίσης: Δημοσίευμα – φωτιά για… νέους Πάτσηδες στη ΝΔ: 420 αναθέσεις 5,5 εκατ. ευρώ σε 40 μήνες

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι πορεύεται σε όλα τα ζητήματα με σύμμαχο τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Αυτές είναι βασικές αξίες, συνυφασμένες πλήρως με την παράταξή μας. Όσο απόλυτοι είμαστε σε αυτό, άλλο τόσο είμαστε στο ότι δεν υιοθετούμε ούτε την σκανδαλολογία, ούτε τις ατεκμηρίωτες καταγγελίες, ούτε τις εύκολες ενοχοποιητικές υποθέσεις, ούτε την προσπάθεια δημιουργίας ενός αχταρμά με πραγματικά και ανύπαρκτα γεγονότα, με περιγραφές, με φωτογραφίες, με ιδιότητες που υπήρχαν, δεν υπήρχαν, προκειμένου να βγουν τα συμπεράσματα που κάποιοι έχουν στο μυαλό τους. Η κυβέρνηση αυτή πορεύεται σε όλα της τα ζητήματα με βάση τη νομιμότητα, τους κανόνες, τους θεσμούς και τη διαφάνεια» απάντησε στο ερώτημα για τη νέα υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σηκώσει ακόμα και θέμα διαγραφής των γαλάζιων στελεχών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter