Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης διανέμει ένα εκατομμύριο δενδρύλλια κάνναβης για οικιακή χρήση

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης διανέμει ένα εκατομμύριο δενδρύλλια κάνναβης για οικιακή χρήση

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα διανείμει ένα εκατομμύριο δωρεάν δενδρύλλια κάνναβης σε νοικοκυριά σε όλη τη χώρα τον Ιούνιο για να σηματοδοτήσει έναν νέο κανόνα που θα επιτρέπει στους πολίτες να καλλιεργούν κάνναβη στο σπίτι τους, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ανούτιν Τσαρνβιράκουλ.

 

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την κίνηση σε μια ανάρτηση στο Facebook στις 8 Μαΐου, όπου εξέφρασε την πρόθεσή του να καλλιεργηθούν τα φυτά κάνναβης σαν «οικιακές καλλιέργειες».

 

Ο νέος κανόνας, που τίθεται σε ισχύ στις 9 Ιουνίου, θα επιτρέπει στους ανθρώπους να καλλιεργούν φυτά κάνναβης στο σπίτι αφού ειδοποιήσουν την τοπική αρχή, αλλά τα φυτά θα πρέπει να είναι ιατρικής ποιότητας και να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για ιατρικούς σκοπούς. Επιπλέον, η κάνναβη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς χωρίς περαιτέρω άδειες.
Η κίνηση αυτή είναι το τελευταίο βήμα στο σχέδιο της Ταϊλάνδης να προωθήσει την κάνναβη ως νόμιμη καλλιέργεια. Περίπου το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της εργάζεται στη γεωργία, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα. Σε μια περιοχή διαβόητη για τις σκληρές ποινές για τα παράνομα ναρκωτικά, η Ταϊλάνδη έγινε η πρώτη χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία το 2018 που νομιμοποίησε την κάνναβη για ιατρική έρευνα και χρήση.
Το βασίλειο έχει επίσης χαλαρώσει τους τοπικούς νόμους σχετικά με την κάνναβη. Οι ταϊλανδικές εταιρείες ποτών και καλλυντικών έσπευσαν πέρυσι να λανσάρουν προϊόντα με κάνναβη και CBD, μια χημική ένωση που δεν κάνει τους χρήστες να «φτιάχνονται». Σε μια άλλη ανάρτηση στο Facebook στις 10 Μαΐου, ο Ανούτιν σημείωσε ότι οι εταιρείες της Ταϊλάνδης θα μπορούν να πουλήσουν προϊόντα κάνναβης που περιέχουν λιγότερο από 0,2 τετραϋδροκανναβινόλη ή THC, το μέρος του φυτού που κάνει τους ανθρώπους να περιέρχονται σε παραισθησιακή κατάσταση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter