Η κυβέρνηση των «αρίστων» ποινικοποιεί τη φτώχεια

Η κυβέρνηση των «αρίστων» ποινικοποιεί τη φτώχεια
Πηγή: Twitter

Την εικόνα κοινωνικής αναισθησίας που χαρακτηρίζει την «άριστη» κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαιώνει η είδηση πως το υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει νομοθετική παρέμβαση για την «λύση» του προβλήματος της επαιτείας. Η λύση; Η ποινικοποίηση της φτώχειας!

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος, σε συνάντησή του με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα χαρακτήρισε «μάστιγα» την επαιτεία και ζήτησε «τη θέσπιση ποινών, ώστε να περιοριστεί η επαιτεία που αποτελεί μάστιγα, κυρίως, για τα κέντρα των μεγάλων πόλεων», με τον υπουργό να συμφωνεί για την ύπαρξη του προβλήματος και να εκφράζει τη θετική του διάθεση για εξεύρεση νομοθετικής λύσης.

Η κυβέρνηση των αρίστων και της «ολιστικής» προσέγγισης βρήκε τον τρόπο να δώσει την πρέπουσα λύση και στο πρόβλημα της ακραίας φτώχειας με τον γνώριμό της τρόπο. Όχι της κοινωνικής επανένταξης των περιθωριοποιημένων συμπολιτών μας, αλλά αυτόν της καταστολής και της τιμωρίας των φτωχών και εξαθλιωμένων συμπολιτών μας.

Τι το παράξενο άλλωστε όταν μιλάμε για μια κυβέρνηση που θεωρεί τους περισσότερους Έλληνες «τζαμπατζήδες» και αναφωνεί «χαλάλι του» για τον εξωφρενικό μισθό του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter