Η κυβέρνηση βάζει ξανά στο κάδρο τοπικά lockdown

Η κυβέρνηση βάζει ξανά στο κάδρο τοπικά lockdown

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αφήνει η κυβέρνηση για τους επόμενους μήνες ακόμα και το ενδεχόμενο τοπικών lockdown σε περίπτωση περαιτέρω αύξησης των κρουσμάτων. Αφότου αποφάσισε πριν από δύο μήνες την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών για τέταρτο κύμα και έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα, τώρα η κυβέρνηση δεν αποκλείει την επαναφορά αυτών.

«Αν συνεχιστεί ο ρυθμός ανόδου των κρουσμάτων κορονοϊού τις επόμενες δύο εβδομάδες η εικόνα της Ελλάδας θα είναι διαφορετική και θα πρέπει να συζητάμε εκ νέου τι θα κάνουμε με την πανδημία» ανέφερε χαρακτηριστικά το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Ανέφερε, δε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιθανόν να προσβάλλει και εμβολιασμένους αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να νοσηλευτεί κάποιος σε ΜΕΘ, σημειώνοντας την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ΣΚΑΙ και ερωτηθείς εάν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για τις χερσαίες μετακινήσεις, απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν έχει γίνει κάποια σχετική συζήτηση στην κυβέρνηση, ωστόσο Ιούλιος και Αύγουστος είναι δυο μήνες κρίσιμοι και «όποιο μέτρο χρειαστεί να παρθεί, θα παρθεί».

Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο τοπικών lockdown λέγοντας ότι πάνω από όλα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο προκειμένου μέσα στο καλοκαίρι να επιτευχθεί ένα ποσοστό εμβολιασμού συμβατό με το τείχος ανοσίας.

Η αυστηροποίηση των μέτρων πάντως από την κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει από σήμερα με τα νέα μέτρα που ισχύουν για τις μετακινήσεις και τη ψυχαγωγία. 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter